Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki jälleen yksi Suomen innostavimmista työpaikoista

30.11.2023

Hyvät työyhteisötutkimuksen tulokset toivat S-Pankille kolmantena vuotena peräkkäin Innostavimmat työpaikat -tunnustuksen, joka myönnetään vuosittain parhaille Eezy Flown PeoplePower® -tutkimukseen osallistuneille yrityksille.

Henkilöstötutkimuksia suorittava Eezy Flow on myöntänyt S-Pankille Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen.

Eezy Flow toteuttaa PeoplePower-henkilöstötutkimuksen vuosittain sadoille suomalaisille organisaatioille, ja siihen vastaa vuosittain lähes 200 000 oman alansa ammattilaista. Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus jaetaan organisaatioille, jotka saavuttavat poikkeuksellisen hyviä tuloksia tutkimuksessa.

Vuoden 2023 henkilöstötutkimuksessa keskeisimmistä kysymyksistä muodostuva työtyytyväisyysindeksi oli 76,9 (asteikolla 0–100). Tulos on S-Pankin mittaushistorian paras sekä selvästi korkeampi Suomen asiantuntijanormiin ja rahoitus- ja vakuutusalan vertailuaineistoon nähden. Kyselyyn vastasi 94,4 prosenttia pankin henkilökunnasta.

Lokakuussa 16 vuotta täyttäneen S-Pankin vahvuuksina näyttäytyy aikaisempien vuosien tapaan erityisesti lähijohtaminen sekä hyvä työilmapiiri. Yksittäisistä asioista tutkimuksen tavanomaista tasoa paremmalle tasolle asettuvat muun muassa myönteiset näkemykset S-Pankin kehityssuunnasta ja tulevaisuudesta, riittävä palautteensaanti omasta toiminnasta sekä  henkilöstön reilu ja tasapuolinen kohtelu.

“Olemme todella iloisia upeista tuloksista ja kiitos kuuluu kaikille s-pankkilaisille hyvän työyhteisön ja ilmapiirin rakentamisesta. Tavoitteenamme on luoda yhdessä sellainen työpaikka, jossa jokainen voi kukoistaa ja tuntea olevansa arvostettu”, S-Pankin henkilöstöjohtaja Merja Reinilä sanoo.

Ensimmäistä kertaa mukana olleessa eNPS-mittauksessa (Employee Net Promoter Score, työntekijöiden nettosuositteluindeksi) S-Pankki saavutti tuloksen 43, mikä kertoo vahvasta suositteluhalukkuudesta. Tulos on huomattavasti korkeampi kuin EasyFlow’n vertailuaineistossa, jossa suomalaisten yritysten keskiarvo on 23. eNPS-tulosten perusteella yli puolet työntekijöistä suosittelisi S-Pankkia työnantajana, mikä on selkeä osoitus positiivisesta työympäristöstä ja työntekijöiden tyytyväisyydestä.

Tänä vuonna tutkimuksessa selvitettiin jo toistamiseen myös henkilöstön kokemusta psykologisesta turvallisuudesta. Tulokset olivat myös tällä osa-alueella erittäin hyvät.

"Työntekijät kokevat, että tiimeissä on vahva keskinäisen luottamuksen ilmapiiri ja että henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua ja tehdä aloitteita. Oppimisen ja toiminnan kehittämisen näkökulmasta on erittäin tärkeää, että työntekijät voivat avoimesti esittää ideoitaan ja kysymyksiään tietäen, että heitä kuunnellaan ja heidän näkemyksensä huomioidaan", kertoo Reinilä.

“Tänä vuonna olemme satsanneet osaamisen kehittämisen kokeiluihin henkilöstöltä tulleiden ideoiden pohjalta. Yhtenä esimerkkinä on ”Päivä toisen saappaissa” -konsepti, jonka kautta on mahdollista päästä seuraamaan toivomansa henkilön työpäivää. Lisäksi olemme panostaneet säännöllisiin tiimiesittelyihin, joita pidetään viikoittain koko henkilöstölle. Tämä vahvistaa ymmärrystä eri tiimien rooleista ja tehtävistä koko organisaatiossa.”

Vuoden 2023 kaikki Innostavimmat työpaikat -tunnustuksen voittajat ja sijoittuneet yritykset julkaistaan alkuvuodesta 2024 osoitteessa innostavimmat.fi.

Tutustu S-Pankkiin työpaikkana

Lisätietoja:
Merja Reinilä, henkilöstöjohtaja, p. 010 768 0558, merja.reinila@s-pankki.fi