Siirry suoraan sisältöön

S-Pankin hallitus vahvistanut strategian ja taloudelliset tavoitteet vuosille 2024–2027

21.12.2023

S-Pankki Oyj, Pörssitiedote, 21.12.2023 klo 9.45

S-Pankin hallitus vahvistanut strategian ja taloudelliset tavoitteet vuosille 2024–2027

S-Pankin hallitus on vahvistanut yhtiön strategian ja taloudelliset tavoitteet strategiakaudelle 2024–2027. S-Pankin strategia tähtää kannattavaan kasvuun tarjoamalla S-ryhmän asiakasomistajille ylivoimaista helppoutta ja hyötyä sekä mahdollistamalla heille rahakkaamman huomisen.

Strateginen tavoitteemme on saavuttaa miljoona aktiivista asiakasta vuoden 2027 loppuun mennessä. Kasvu lisää asiakasomistajille sekä S-ryhmälle tuotettua arvoa ja mahdollistaa positiivisen pitkän aikavälin tuloskehityksen. S-Pankki tavoittelee kannattavuustasoa, jonka mittareina toimivat seuraavat S-Pankin hallituksen hyväksymät pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet:

  • Oman pääoman tuotto yli 10 %
  • Kulu-tuotto-suhde alle 60 %

Toimitusjohtaja Riikka Laine-Tolonen:
”S-Pankin tarinassa alkaa uusi luku, kun lähdemme tulevalla strategiakaudella tavoittelemaan uutta kokoluokkaa ja paikkaa Suomen neljänneksi suurimpana henkilöasiakaspankkina. Haluamme, että S-Pankki tunnetaan vaivattomasta asioinnista, joka ottaa asiakkaiden elämäntilanteet ja tarpeet kattavasti huomioon, sekä kilpailukykyisistä eduista ja hinnoista.

Vuoden 2024 loppupuolella Handelsbankenin henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot yhdistyvät S-Pankkiin. Kaupan myötä olemme yhä useamman pääasiallinen pankki ja saamme asiantuntevaa henkilöstöä. Tämä yhdistettynä strategiakauden aikana tehtäviin merkittäviin investointeihin asiakaskokemuksen ja digitaalisten palveluiden kehittämiseksi luovat erinomaiset puitteet asiakaslähtöiselle kasvulle.

S-Pankki on olemassa siksi, että jokaisella S-ryhmän yli 3 miljoonalla asiakasomistajalla olisi mahdollisuus vähän rahakkaampaan huomiseen. Tätä periaatetta toteutamme jatkossakin konkreettisilla teoilla, kuten maksuttomilla päivittäispankkipalveluilla ja mobiilisti toimivalla Säästäjä-palvelulla.”

Lisätietoa
Strategiasta kerrotaan lisää vuoden 2023 tilinpäätöstiedotteen julkistuksen yhteydessä järjestettävässä tuloswebcastissa 2.2.2024. Kutsu tilaisuuteen julkaistaan tammikuussa. 

Yhteyshenkilöt
Riikka Laine-Tolonen, toimitusjohtaja

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta S-Bank Plc

S-Pankki on kotimainen pankki ja osa S-ryhmää. Olemme olemassa siksi, että jokaisella olisi mahdollisuus vähän rahakkaampaan huomiseen. Meillä on yli kolme miljoonaa asiakasta ja tunnemme asiakkaidemme arjen. Tuomme siihen helppoutta ja hyötyä muun muassa helppokäyttöisten digitaalisten palveluidemme avulla. Täyden palvelun pankkina olemme tukena elämän pienissä ja suurissa käännekohdissa. s-pankki.fi

Liitteet