Siirry suoraan sisältöön

Tuottoja tonteista jo 5 vuoden ajan – S-Pankki Tontti täyttää vuosia

19.9.2022

Erikoissijoitusrahasto S-Pankki Tontti juhli 5-vuotista taivaltaan viime viikolla. Rahasto julkisti syyskuussa tehneensä historiansa suurimmat kaupat.

S-Pankki Tontti Erikoissijoitusrahasto täytti 5 vuotta maanantaina 12. syyskuuta.

Vuonna 2017 perustettu S-Pankki Tontti Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa Suomessa sijaitseviin, vuokralle annettaviin rakennettuihin tai rakennettaviin toimitila- ja asuinkiinteistöihin. Tonttien pitkät maanvuokrasopimukset tuovat S-Pankki Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimalle rahastolle tasaista vuokratuottoa pitkällä aikavälillä.

"Julkistimme syyskuun alussa viisivuotiaan rahastomme historian suurimman kaupan, jossa hankimme Helsingin kaupungilta kolme tonttia nopeasti kehittyvältä Vallilan alueelta Helsingistä. Toimimme aktiivisesti markkinoilla ja etsimme koko ajan kiinnostavia sijoitusmahdollisuuksia”, rahastonhoitaja Ville Vääränen sanoo.

Vääräsen mukaan tonttisijoittaminen sopii etenkin sijoittajalle, joka tavoittelee pitkäaikaista, ennakoitavaa ja vakaata kassavirtaperusteista tuottoa.

“Mielestäni tonttisijoittaminen on erityisen kiinnostavaa juuri nyt, kun inflaatio on kiihtynyt tuntuvasti. Tonttisijoitukset tarjoavat ennustettavaa ja vakaata tuottoa, koska tonttien vuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin siten, että ne voivat nousta mutta eivät laskea.”

S-Pankki Tontin minimisijoitus on 200 euroa. Rahaston kautta pääsee sijoittamaan hajautettuun ja ammattimaisesti hoidettuun kiinteistösalkkuun ilman pelkoa rakennuksiin liittyvistä kuluista.

S-Pankki on yksi Suomen merkittävimmistä kiinteistövarainhoitajista. Vuoden puolivälissä S-Pankki-konsernin yhtiöt S-Pankki Rahastoyhtiö Oy ja S-Pankki Pääomarahastot Oy hallinnoivat yhdeksää kiinteistösijoitusrahastoa, jotka sijoittavat varansa eri kiinteistöluokkiin, kuten asuntoihin, metsään, peltoihin, toimitiloihin ja tontteihin. Rahastot omistavat yhteensä yli 2 800 asuntoa, 37 toimitilakiinteistöä, 326 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa, yli 31 000 hehtaaria metsää ja peltoa sekä 190 asunto- ja toimitilatonttia. Lisäksi S-Pankki Kiinteistöt Oy tuottaa hallinnointi- sekä kiinteistöjohtamispalveluita viidelle yhteissijoitukselle sekä kahdelle kiinteistösijoitussalkulle. Yhteensä hallinnoitavaa kiinteistövarallisuutta on yli 2,2 miljardia euroa. Osuudenomistajia kiinteistörahastoilla on yli 32 000.

Sijoita helposti kotimaisiin kiinteistöihin

Haluamme mahdollistaa rahakkaamman huomisen jokaiselle sijoituspääoman koosta riippumatta. S-Pankista löydät kuusi kiinteistörahastoa: S-Pankki Kiinteistövarainhoito Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Uudistava Maatalous Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Tontti Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Toimitila Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahasto ja S-Pankki Metsä Erikoissijoitusrahasto, joiden kautta voit sijoittaa helposti ja edullisesti kiinteistöihin pienemmälläkin summalla. Voit merkitä näitä rahastoja neljä kertaa vuodessa S-mobiilissa ja verkkopankissa, minimisijoitus on 200 euroa.

Osta rahastoja

 

S-Pankki Kiinteistövarainhoito-, S-Pankki Uudistava Maatalous-, S-Pankki Metsä-, S-Pankki Asunto-, S-Pankki Toimitila- ja S-Pankki Tontti -rahastoja hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy.

Tämä on mainos. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Tuotossa ei ole huomioitu mahdollisia tuotonmaksuja. Alle vuoden toimineiden rahastojen osuussarjojen osalta tuotto esitetään annualisoimattomana.

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan. Tutustu ennen sijoituspäätösten tekemistä rahaston rahastoesitteeseen ja sijoittajan avaintietoihin. Rahastoesitteet ovat saatavilla s-pankki.fi/sijoittaminen