Siirry suoraan sisältöön

Tässä ovat eniten omistajia keränneet S-Pankki-rahastot vuodelta 2021

14.1.2022

Yli miljoona suomalaista säästää jo rahastoihin. Sijoittajaksi voi ryhtyä helposti ohjaamalla rahastoon esimerkiksi kympin kuussa. Katso alta lista S-Pankki-rahastoista, jotka keräsivät eniten osuudenomistajia viime vuonna.

Finanssiala ry:n mukaan jo noin 1,2 miljoonaa suomalaista omistaa rahastoja, ja uusimpien tilastojen valossa rahastosijoittamisen suosio jatkaa kasvamistaan.

"Pitkäjänteinen ja säännöllinen rahastosijoittaminen on fiksu tapa kartuttaa varallisuutta. Ilahduttavan moni on viime vuosina oivaltanut, miten helppoa ja vaivatonta rahastoon sijoittaminen on", S-Pankin sijoitusjohtaja Mika Leskinen sanoo.

S-Pankin viiden eniten osuudenomistajien määrää vuonna 2021 kasvattaneen rahaston joukossa on kolme rahastoa, joissa vastuullisuuskysymykset huomioidaan vielä tavallistakin seikkaperäisemmin.

Erityisen innoissaan Leskinen kertoo olevansa siitä, miten moni on innostunut sijoittamaan fossiilista energianlähteistä vapaaseen S-Pankki Fossiiliton Eurooppa ESG Osake -rahastoon. Rahastolla on lähes 19 000 osuudenomistajaa ja se on yksi suosituimmista eurooppalaisten osakkeiden rahastoista Suomessa.

"Kenties moni on huomannut, että heidän käytössään on vihdoin rahasto, jolla ilmastonmuutosta voi huomioida ymmärrettävästi omissa sijoituksissaan", Leskinen pohtii.

Samansuuntaisia tuloksia saatiin myös S-Pankin vuonna 2020 teettämässä kyselytutkimuksessa, jossa 60 prosenttia rahojaan sijoittavista suomalaisista arvioi, että ilmastonmuutos kannattaa huomioida sijoituksissa jo pelkästään siksi, että se on taloudellisesti järkevää.

Vastuullisuuskysymysten lisäksi myös passiivinen sijoittaminen vankisti suosiotaan viime vuonna. Tästä kertoo se, että kärkiviisikkoon kiilasi kaksi rahastoa, jotka sijoittavat passiivisen sijoitusfilosofian mukaisesti.

"Kärkiviisikkoon nousseissa rahastoissa yhdistyy kaksi sijoitusmaailmaa viime vuosina muuttanutta trendiä: passiivinen sijoittaminen ja vastuullisuuskysymysten huomiointi", Leskinen tulkitsee.

Myös Helsingin pörssin osakkeisiin sijoittavan S-Pankki Fenno Osake -rahaston sekä osake- ja korkomarkkinoille varansa hajauttavan S-Pankki Varainhoito 50 -rahaston suosio kasvoi voimakkaasti.

Vuonna 2021 eniten osuudenomistajia keränneet S-Pankki-rahastot:

  1. S-Pankki Fossiiliton Eurooppa ESG Osake (+229 %)
  2. S-Pankki Passiivinen USA ESG Osake (+221 %)
  3. S-Pankki Passiivinen Eurooppa ESG Osake (+109 %)
  4. S-Pankki Fenno Osake (+82 %)
  5. S-Pankki Varainhoito 50 (+73 %)

Tiedot perustuvat Suomen Sijoitustutkimuksen Rahastoraportti-julkaisuihin. Prosenttiluku kuvaa osuudenomistajien lukumäärän muutosta vuonna 2021.

S-Pankin rahastoja hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy. S-Pankki Oyj välittää toimeksiantoja rahastoihin.

Lue lisää vastuullisesta sijoittamisesta S-Pankissa

Näin ryhdyt rahastosäästäjäksi

Mielestämme jokaisella pitää olla mahdollisuus laittaa omat rahat tuottamaan, siksi pyrimme tekemään rahastosäästämisestä ja sijoittamisesta mahdollisimman helppoa ja edullista. Voit aloittaa ohjaamalla rahastoon esimerkiksi kympin kuussa, mutta mikään ei tietenkään estä sijoittamasta kerralla enemmänkin. Tutustu vaihtoehtoihin, valitse sinulle sopivin ja aloita säästäminen Säästäjä-palvelulla, verkkopankissa tai S-mobiilissa. Meiltä löydät varmasti tarpeitasi vastaavan vaihtoehdon.

Näin aloitat säästämisen