Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki Tontti osti uusia kohteita 14 miljoonalla eurolla

1.6.2022

Vuoden 2022 ensimmäinen kvartaali oli S-Pankki Tontti Erikoissijoitusrahastolle aktiivinen uusien sijoituskohteiden hankintarintamalla. Rahasto teki alkuvuonna myös historiansa ennätyksen kvartaalituotoissa.

Havainnekuva Vantaan Aviapoliksen keskuskorttelista. Kuva: AVIA Real Estate

S-Pankki Tontti -rahaston sijoituskohteet kasvoivat vuoden ensimmäisellä kvartaalilla kuudella uudella tontilla. Kohteiden arvo on yhteensä noin 14 miljoonaa euroa.

"Vuoden ensimmäinen kvartaali oli rahastolta erittäin vahva. Kauppoja tehtiin paljon ja lisää jäi edelleen vireille kvartaalin päätyttyä. Saimme paljon uusia aihioita ja hankeputki vaikuttaa hyvin lupaavalta", S-Pankki Tontti -rahaston rahastonhoitaja Ville Vääränen kommentoi.

Hankitut tontit sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, Tampereen kehyskunnissa, Turun lähistöllä, Jyväskylässä sekä Oulussa. Kohteet sisältävät tontteja niin asuin- kuin toimitilakiinteistöjen rakentamiseen.

”Vantaan Aviapolis sekä Turun Pukkila ovat kasvavia asuinalueita. Ne sijaitsevat erinomaisten liikenneyhteyksien keskellä niin julkisen liikenteen kuin myös autoilun kannalta”, Vääränen kertoo. Rahasto hankki alkuvuonna kummaltakin alueelta tontit asuinkiinteistöille.

Aviapoliksen kehittäminen on yksi Vantaan kaupungin kärkihankkeista ja sille ollaan rakentamassa koteja jopa 20 000 asukkaalle. Alue on jo nyt Vantaan suurin työpaikkakeskittymä ja se omaa kattavat lähipalvelut Jumbon kauppakeskuksen sekä Flamigon viihdekeskuksen myötä.

Pukkila on Turun keskustan kupeessa sijaitseva kasvava uusi alue, jolle tullaan rakentamaan koteja yli 2 000 asukkaalle. Asuintontti sijoittuu lähelle rautatieasemaa ja keskustan laajat palvelut ovat sille lyhyen matkan päässä.

Alkuvuosi oli S-Pankki Tontti -rahastolle myös tuottoisa ja se teki historiansa parhaat kvartaalituotot. ”Kvartaalituotto oli osuussarjoittain 2,09–2,23 %. Ennätyksellistä tuottoa selittävät rahaston kasvanut sijoitussalkku sekä elinkustannusindeksin voimakas nousu, jonka myötä sijoituskohteiden arvot ovat kehittyneet suotuisasti”, Vääränen avaa.

Vuonna 2017 perustettu S-Pankki Tontti Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa Suomessa sijaitseviin, vuokralle annettaviin rakennettuihin tai rakennettaviin toimitila- ja asuinkiinteistöihin. Tonttien pitkät maanvuokrasopimukset tuovat rahastolle tasaista vuokratuottoa pitkällä aikavälillä. S-Pankki Tontti sopii sijoittajalle, joka tavoittelee pitkäaikaista, ennakoitavaa ja vakaata kassavirtaperusteista tuottoa. Rahastoa hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy.

S-Pankki on yksi Suomen merkittävimmistä kiinteistövarainhoitajista. Vuodenvaihteessa S-Pankki-konsernin yhtiöt S-Pankki Rahastoyhtiö Oy ja S-Pankki Pääomarahastot Oy hallinnoivat seitsemää kiinteistösijoitusrahastoa, jotka sijoittavat varansa eri kiinteistöluokkiin, kuten asuntoihin, metsään, toimitiloihin ja tontteihin. Rahastot omistavat yhteensä yli 2 700 asuntoa, 64 toimitilakiinteistöä, 507 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa, yli 27 000 hehtaaria metsää sekä 185 asunto- ja toimitilatonttia. Lisäksi S-Pankki Kiinteistöt Oy tuottaa hallinnointi- sekä kiinteistöjohtamispalveluita viidelle yhteissijoitukselle sekä kahdelle kiinteistösijoitussalkulle. Yhteensä hallinnoitavaa kiinteistövarallisuutta on yli 2,1 miljardia euroa.

Sijoita helposti kotimaisiin kiinteistöihin

Haluamme mahdollistaa rahakkaamman huomisen jokaiselle sijoituspääoman koosta riippumatta. S-Pankista löydät kuusi kiinteistörahastoa: S-Pankki Kiinteistövarainhoito Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Uudistava Maatalous Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Tontti Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Toimitila Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahasto ja S-Pankki Metsä Erikoissijoitusrahasto, joiden kautta voit sijoittaa helposti ja edullisesti kiinteistöihin pienemmälläkin summalla. Voit merkitä näitä rahastoja neljä kertaa vuodessa S-mobiilissa ja verkkopankissa, minimisijoitus on 200 euroa.

Osta rahastoja

 

S-Pankki Kiinteistövarainhoito-, S-Pankki Uudistava Maatalous-, S-Pankki Metsä-, S-Pankki Asunto-, S-Pankki Toimitila- ja S-Pankki Tontti -rahastoja hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy.

Tämä on mainos. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Tuotossa ei ole huomioitu mahdollisia tuotonmaksuja. Alle vuoden toimineiden rahastojen osuussarjojen osalta tuotto esitetään annualisoimattomana.

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan. Tutustu ennen sijoituspäätösten tekemistä rahaston rahastoesitteeseen ja sijoittajan avaintietoihin. Rahastoesitteet ovat saatavilla s-pankki.fi/sijoittaminen