Siirry suoraan sisältöön

Kiinteistösijoitukset yhä useamman ulottuville – S-Pankki tuo markkinoille uuden rahaston

10.8.2022

Kiinteistösijoitukset ovat perinteisesti tarjonneet vakaata arvonkehitystä, suojaa hintojen nousulta sekä hajautushyötyä. Uusi rahasto tuo laajasti hajautetun ja ammattimaisesti hoidetun kiinteistösalkun yhä useamman sijoittajan ulottuville.

S-Pankki jatkaa kasvuaan yhtenä Suomen merkittävimmistä kiinteistövarainhoitajista ja tuo markkinoille uuden erikoissijoitusrahaston.

“Tavoitteenamme on tarjota vähän rahakkaampi huominen jokaiselle. Siksi olemme tuoneet suomalaisten käyttöön kattavat ja ammattimaisesti tuotetut sijoittamisen palvelut myös kiinteistöjen puolella”, johtaja Ville Yrjölä S-Pankista kertoo.

Yrjölä vastaa tiimistä, jonka ammattilaiset huolehtivat S-Pankin kiinteistörahastoista. S-Pankki-rahastojen avulla asiakkaat voivat sijoittaa asuntoihin, toimitiloihin, tontteihin, metsään sekä peltoihin.

“Perinteisesti kiinteistösijoitukset ovat tarjonneet vakaata arvonkehitystä ja suojaa inflaatiolta eli yleisen hintatason nousulta. Samalla kiinteistösijoitukset ovat tuoneet hajautusta monen sijoittajan salkkuun, sillä kiinteistöjen arvojen kehitys ei ole ollut sidoksissa osakemarkkinoiden kehitykseen”, Yrjölä sanoo.

Nyt markkinoille tuodaan S-Pankki Kiinteistövarainhoito. Kyseessä on erikoissijoitusrahasto, jonka avulla voi hankkia itselleen yhdellä sijoituksella eri kiinteistöluokkiin hajautetun salkun. Yrjölän mukaan rahaston suurin etu on se, että kiinteistösijoittamisen ammattilaiset tekevät päätökset sijoituksista ja painotuksista eri kiinteistöluokkien välillä siten, että ne sopivat parhaiten kulloiseenkin markkinatilanteeseen.

“Valistunut sijoittaja ei sullo kaikkia rahojaan yhteen samaan säkkiin, vaan hajauttaa euronsa eri omaisuusluokkiin. Nyt moni meistä voi päästä käsiksi suursijoittajien sijoitusmahdollisuuksiin ja etuihin jo 200 eurolla”, Yrjölä sanoo.

Rahaston hallinnosta vastaa S-Pankki Rahastoyhtiö Oy ja rahasto on auki uusille sijoituksille kuukausittain.

S-Pankki on yksi Suomen merkittävimmistä kiinteistövarainhoitajista. Maaliskuun lopussa S-Pankki-konsernin yhtiöt S-Pankki Rahastoyhtiö Oy ja S-Pankki Pääomarahastot Oy hallinnoivat yhdeksää kiinteistösijoitusrahastoa, jotka sijoittavat varansa eri kiinteistöluokkiin, kuten asuntoihin, metsään ja peltoihin sekä toimitiloihin ja tontteihin. Viime vuoden lopussa rahastot omistavat yhteensä yli 2 700 asuntoa, 64 toimitilakiinteistöä, 507 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa, yli 27 000 hehtaaria metsää ja peltoa sekä 185 asunto- ja toimitilatonttia. Lisäksi S-Pankki Kiinteistöt Oy tuottaa hallinnointi- sekä kiinteistöjohtamispalveluita viidelle yhteissijoitukselle sekä kahdelle kiinteistösijoitussalkulle. Yhteensä hallinnoitavaa kiinteistövarallisuutta on yli 2,1 miljardia euroa.

Lisätietoja:
Ville Yrjölä, johtaja, kiinteistörahastot, S-Pankki, puh. 040 350 3126, ville.yrjola@s-pankki.fi

S-Pankki-webinaari – Kannattaako kiinteistösijoittaminen? (23.8.2022 klo 16–17)

Pörssisijoittajan vuosi 2022 on ollut täynnä myllerrystä: korot ovat kohonneet ja osakemarkkinoilla on sattunut ja tapahtunut. Vaihtoehtoisten sijoitusten puolella vuosi on näyttänyt erilaiselta: nostokurjet ovat kujertaneet, tontit täyttyneet ja kuuset kurkottaneet kohti korkeuksia. Mutta miltä näyttää kiinteistösijoitusten tulevaisuus?

Tervetuloa suoraan lähetykseen, jossa kiinteistörahastoista vastaava johtaja Ville Yrjölä, kiinteistöanalyytikko Eerik Ylipaavalniemi sekä asunto- ja metsäsijoittamisen asiantuntijat Juho Santaharju sekä Timo Hakulinen kertovat, missä tunnelmissa kiinteistösijoittajan syksy alkaa ja mitä tulevilta kuukausilta on lupa odottaa.

Suora lähetys järjestetään tiistaina 23.8.2022 klo 16–17. Ilmoittaudu webinaariin maanantaihin 22.8.2022 mennessä.

Ilmoittaudu webinaariin

Sijoita helposti kotimaisiin kiinteistöihin

Haluamme mahdollistaa rahakkaamman huomisen jokaiselle sijoituspääoman koosta riippumatta. S-Pankista löydät kuusi kiinteistörahastoa: S-Pankki Kiinteistövarainhoito Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Uudistava Maatalous Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Tontti Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Toimitila Erikoissijoitusrahasto, S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahasto ja S-Pankki Metsä Erikoissijoitusrahasto, joiden kautta voit sijoittaa helposti ja edullisesti kiinteistöihin pienemmälläkin summalla. Voit merkitä näitä rahastoja neljä kertaa vuodessa S-mobiilissa ja verkkopankissa, minimisijoitus on 200 euroa.

 

Osta rahastoja

S-Pankki Uudistava Maatalous-, S-Pankki Metsä-, S-Pankki Asunto-, S-Pankki Toimitila- ja S-Pankki Tontti -rahastoja hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy. S-Pankki Rahastoyhtiö Oy on ulkoistanut näiden rahastojen salkunhoidon S-Pankki Pääomarahastot Oy:lle. S-Pankki Oyj välittää toimeksiantoja näihin rahastoihin.

Tämä on mainos. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Tuotossa ei ole huomioitu mahdollisia tuotonmaksuja. Alle vuoden toimineiden rahastojen osuussarjojen osalta tuotto esitetään annualisoimattomana.

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan. Tutustu ennen sijoituspäätösten tekemistä rahaston rahastoesitteeseen ja sijoittajan avaintietoihin. Rahastoesitteet ovat saatavilla s-pankki.fi/sijoittaminen