Siirry suoraan sisältöön

Puurakentajat rakennuttaa massiivipuisia kerrostaloja Turun keskustaan S-Pankin asuntorahaston kanssa

27.9.2021

Massiivipuurakentamiseen erikoistunut Puurakentajat Group Oy rakennuttaa kaksi massiivipuista kerrostaloa Linnanfältin alueelle Turkuun yhteistyössä S-Pankin tytäryhtiön FIM Varainhoito Oy:n hallinnoiman asuntorahaston kanssa. Yli 4 400 neliön kokonaisalan puukerrostaloon tulee 58 asuntoa, katutason liiketilaa ja pihakannen alla asukkaita palvelee parkkihalli. Portinvartija-nimiset massiivipuiset talot ovat jatkumoa samassa korttelissa sijaitsevalle Puurakentajien aiemmin toteuttamalle Lyhdynkantaja-kerrostalolle.

Puurakentajat on myynyt FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahastolle (7.10. alkaen S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahasto) kokonaisuuden, johon kuuluvat Puurakentajien aiemmin hankkimat As Oy Turun Linnanfältin Portinvartijan osakkeet ja kiinteistö sekä hankekehitys. Rahasto haluaa omalta osaltaan olla myönteisesti vaikuttamassa asumisratkaisujen sekä rakentamisen toteutustavan hiilikädenjälkeen.

Puurakentajat toteuttaa hankkeen kokonaisvastuullisena urakoitsijana, jolloin se voi entistä tehokkaammin hyödyntää osaamistaan massiivipuurakentamisessa rakennusprojektin kaikissa eri vaiheissa ja siten varmistaa työn korkean laadun.

Rakennushankkeen suunnittelutyötä viimeistellään parhaillaan ja maarakennus- ja perustustyöt tehdään vuoden 2022 alkuun mennessä. Puurungon osalta rakennusvaiheen on arvioitu alkavan maaliskuussa 2022 ja puukerrostalojen 58 uutta asuntoa sekä liiketilat ovat muuttovalmiina talvella 2022–2023.

”Puurakentamisella on nyt kova kysyntä. Kuluttajat arvostavat yhä enemmän ekologisia ja terveellisiä asumismuotoja. Massiivipuu mahdollistaa rakentamisen ilman höyrynsulkumuovia. Lisäksi sillä on rakennustavoista paras hiilensidontakapasiteetti, mikä on olennaista ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tämä Turkuun rakentamamme kolmen massiivipuisen kerrostalon kortteli on myös arkkitehtonisesti kiinnostava, esteettinen kokonaisuus. Ensimmäinen taloista, Lyhdynkantaja, valmistui pari vuotta sitten – asukkaat pääsivät muuttamaan sinne jouluksi 2019”, kertoo Puurakentajien toimitusjohtaja Mikko Leino.

Yhteistyökumppanina S-Pankin tytäryhtiön hallinnoima asuntorahasto

”Turussa, kuten muissakin Suomen kasvukeskuksissa, on kova kysyntä laadukkaille asunnoille. Olemme tyytyväisiä, että voimme osaltamme helpottaa pulaa asunnoista rakennuttamalla uusia, ilmastoystävällisestä massiivipuusta rakennettuja vuokrakoteja”, kommentoi rahastonhoitaja Juho Santaharju S-Pankki-konsernista.

Projektijohdosta ja -valvonnasta vastaa Rakennuttajatoimisto HTJ Oy ja pääurakoitsijana toimii Oy Rakennuspartio. Pääsuunnittelusta vastaa Schauman Arkkitehdit Oy, rakennesuunnittelusta Puurakentajat Suunnittelu Oy sekä Sweco Rakennetekniikka Oy ja puurungon tuoteosakaupasta vastaa Puurakentajat Rakennus Oy.

Hankkeessa hyödynnetään massiivipuun erityisominaisuudet

Massiivipuulla on useita terveydellisiä hyötyjä: se on luonnostaan hengittävää, joten se tasaa huoneilman kosteutta tehden sisäilmasta miellyttävää ja terveellistä. Tutkimusten mukaan puurakennettu ympäristö myös muun muassa madaltaa stressitasoa ja parantaa keskittymiskykyä.

Puumateriaali toimii hiilinieluna koko rakennuksen elinkaaren ajan. Puurakennus on pitkäikäinen ja puumateriaali myös täysin kierrätettävissä.

Ympäristöministeriön julkisen rakentamisen tavoitteissa painotetaan voimakkaasti puurakentamisen lisäämistä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Rakennettu ympäristömme, josta aiheutuu valtaosa energiankulutuksesta ja päästöistä, on ratkaisevassa roolissa: rakennuksissa käytetään lähes 40 prosenttia kaikesta Suomessa kulutettavasta energiasta ja rakennukset aiheuttavat yli 30 prosenttia päästöistä.

Lisätietoja:
Puurakentajat Group Oy, tj Mikko Leino, Puh. + 358 40 551 4055, mikko.leino@puurakentajat.fi

S-Pankki-konserni, rahastonhoitaja, Juho Santaharju, Puh. +358 40 769 2252, juho.santaharju@s-pankki.fi