Siirry suoraan sisältöön

S-Pankin nimissä urkitaan pankkitietoja – olethan tarkkana!

6.10.2020

S-Pankin nimissä on liikkeellä huijausviestejä, joissa pyydetään esimerkiksi päivittämään yhteystiedot sähköpostissa olevan linkin kautta. Muistathan, että pankkitietoja kuten tunnuslukuja tai korttitietoja ei pidä luovuttaa kenelläkään. Kokosimme vinkkejä turvalliseen asiointiin.

S-Pankin nimissä on liikkeellä huijausviestejä. Tyypillisessä tapauksessa asiakas saa ensin sähköpostin tai tekstiviestin, jossa pyydetään päivittämään yhteystiedot viestissä olevan linkin kautta.

Omia tietoja päivitetään aina kirjautuneena S-Pankin tai jonkin toisen pankin verkkopankkitunnuksilla, ei koskaan esimerkiksi klikkaamalla sähköpostitse tulevia linkkejä tai lähettämällä tietoja sähköpostilla S-Pankille. Tiedot kannattaa päivittää S-mobiili-sovelluksella tai kirjoittamalla itse selaimen osoiteriville S-Pankin verkkosivujen osoite www.s-pankki.fi ja klikkaamalla päivityslinkkiä etusivun oikeasta yläkulmasta.

  1. Älä luovuta pankkitunnuksia, korttitietojasi tai muita arkaluontoisia henkilötietoja kenellekään. Viranomaiset ja pankit eivät koskaan pyydä luovuttamaan henkilökohtaisia tietojasi puhelimessa, sähköpostissa, tekstiviestillä, sosiaalisen median kanavissa tai kasvotusten tulemalla käymään kotiovella. S-Pankki ei myöskään pyydä sinua lähettämään kuvaa tunnuslukutaulukosta tai passista.

  2. Jätä vastaamatta epämääräisiltä vaikuttaviin yhteydenottoihin. Älä klikkaa oudolta vaikuttavia linkkejä tai avaa epäilyttävien sähköpostien liitteitä. Jos et ole varma yhteydenoton aitoudesta, niin voit aina etsiä yrityksen tai muun lähettäjän yhteystiedot esimerkiksi heidän omilta verkkosivuiltaan ja olla yhteydessä kyseisen yrityksen asiakaspalveluun.

  3. Kirjaudu S-Pankkiin S-mobiililla tai S-Pankin omien verkkosivujen kautta. Emme lähetä sähköpostiin sellaisia linkkejä, jotka vievät S-Pankin verkkopankin kirjautumissivulle. Emme myöskään koskaan pyydä etäyhteyttä asiakkaidemme tietokoneeseen. Turvallisin tapa kirjautua verkkopankkiin on kirjoittaa itse selaimen osoitekenttään S-Pankin verkkosivujen osoite, eli www.s-pankki.fi.

  4. Ole tarkkana myös verkkokaupassa. Varo liian hyvältä kuulostavia tarjouksia ja pyri varmistumaan verkkokaupan turvallisuudesta. Täältä löydät lisää tietoa turvallisesta maksamisesta verkossa. Maksamalla luottokortilla saat paremman turvan mahdollisissa ongelmatilanteissa.

  5. Seuraa tunnettuja ja luotettavia lähteitä kun etsit tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista eri palveluihin. Luotettavimpia ovat viranomaisten, kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n sekä pankkien ja vakuutusyhtiöiden sivut.

Turvallisuushavainnoista ilmoittaminen

Jos olet saanut huijausviestin sähköpostiisi, voit lähettää saamasi viestin edelleen osoitteeseen turvallisuus@s-pankki.fi. Poista tämän jälkeen viesti avaamatta siihen liittyviä liitteitä tai linkkejä. Huomioithan, että lähettämääsi sähköpostiin ei vastata.

Jos olet antanut pankkitunnuksiin tai maksukorttiin liittyviä tietojasi, ilmoita siitä välittömästi pankkitunnusten osalta pankkitunnusten sulkupalveluun 09 6964 6820 (pvm/mpm) ja maksukorttien osalta korttien sulkupalveluun 020 333 (pvm/mpm). Molemmat numerot ovat avoinna 24 h/vrk.

Lisätietoa huijausviesteistä ja turvallisesta asioinnista pankin kanssa löydät Turvallinen pankkiasiointi -sivulta