Siirry suoraan sisältöön

FIM Euro palkittiin luokkansa parhaana korkorahastona Pohjoismaissa

16.4.2020

FIM Euro on paras pohjoismainen korkorahasto omassa sarjassaan. Näin arvioi markkinatiedon tuottaja Refinitiv, joka palkitsi rahaston Lipper-palkinnolla.

S-Pankki- ja FIM-rahastoista hoitavan FIMin osaaminen on saanut taas tunnustusta.

Salkunhoitaja Jouni Salmenkiven hoitama FIM Euro -rahasto on saanut Refinitiv Lipper Fund Awards 2020 Nordics -palkinnon. FIM Euro palkittiin Pohjoismaiden parhaana euromääräisiin joukkolainoihin sijoittavana rahastona 10 vuoden tarkasteluajanjaksolla.

FIM Euro sijoittaa euroalueen valtioiden joukkovelkakirjalainoihin. Salmenkivi on hoitanut rahastoa vuodesta 2006 lähtien. FIM Euron lisäksi Salmenkiven hoitaa FIM Korko Optimaattori -rahastoa ja johtaa korkorahastojen salkunhoitajista koostuvaa tiimiä.

"Korkotiimimme on niittänyt kansainvälistä mainetta myös aiemmin, ja olen tietenkin iloinen myös tästä uusimmasta tunnustuksesta", Jouni Salmenkivi sanoo.

"Refinitiv Lipper Fund Awards -palkinto haluaa nostaa esiin poikkeuksellisia onnistumisia varainhoidossa. Tällaisena vuonna, kun dramaattiset muutokset ovat ravisuttaneet maailmantaloutta, ilmastoa, ympäristöä ja poliittista kulttuuria, on erityisen tärkeää, että omista sijoituksista huolehtivat lahjakkaat ja kokeneet ammattilaiset. Refinitiv Lipper Fund Awards pyrkii löytämään omaa luokkaansa olevat salkunhoitajat ja varainhoitajat, jotka ovat navigoineet onnistuneesti näissä muutosten keskellä ja hankkineet huomaansa uskotuille varoille ylituottoa", Lipperistä vastaava tutkimusjohtaja Robert Jenkins Refinitivistä kertoo.

"Onnittelemme kaikkia 2020 Refinitiv Lipper Fund Awards -palkinnon voittajia erinomaisten suoritusten tuottamisesta sijoittajilleen ja toivotamme FIMille menestyksekästä jatkoa."

Lisätietoja FIM Euron saamasta palkinnosta

20.6.2024

S-Pankki Euro Valtionlaina Korko A

S-Pankki Euro Valtionlaina Korko on korkorahasto, joka sijoittaa varansa pääosin euroalueen valtioiden liikkeeseenlaskemiin euromääräisiin joukkovelkakirjalainoihin. S-Pankki Euro Valtionlaina Korko pyrkii tasaiseen korkotuottoon suhdannesyklistä riippumatta. Rahasto toimii sijoitussalkussa myös osakeriskiä tasaavana osana. Osakekurssien laskiessa valtion joukkolainojen tuotot usein nousevat.

Riski
Tuotto 1 kk -0,23 %
Tuotto alusta 2,64 %