Siirry suoraan sisältöön

EAB:n rahasto ostaa kolme S-Pankin hallinnoimaa kiinteistöä

18.12.2020

Kiinteistökehitysrahasto Elite Finland Value Added Fund II Ky ostaa kolme kiinteistöä, joita hallinnoi S-Pankin kiinteistöjohtamispalveluja tuottava tytäryhtiö Fennia Kiinteistöt Oy. Velaton kauppahinta on 11 miljoonaa euroa.

Myyjänä kaupassa toimii vakuutuskonserni Fennia, jolle S-Pankin tytäryhtiö tuottaa kiinteistösalkun johtamis- ja hallinnointipalvelut. S-Pankki osti Fennia Kiinteistöt kesällä ja yhtiö on ollut osa S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoimintaa elokuun alusta alkaen.

Eliten kiinteistökehitysrahaston ostamat kiinteistöt ovat varasto-, pienteollisuus- ja liikekiinteistöjä. Ne sijaitsevat Helsingissä ja Jyväskylässä. Kiinteistöt on rakennettu vuosina 1989–2012 ja niiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 8 600 neliömetriä.

"Markkinassa on havaittavissa hienoista elpymistä, mistä tämäkin kauppa osaltansa kertoo. On ilo huomata, että epävarmoina aikoinakin löytyy aktiivisia toimijoita. Se on toimivan kiinteistömarkkinan merkki", sanoo kiinteistösijoitusjohtaja Harri Oravainen Fennia Kiinteistöistä.

"Hankitut kiinteistöt ovat erinomainen lisäys Elite Finland Value Added Fund II -rahaston kiinteistösalkkuun. Jatkamme samantyyppisten sijoituskohteiden hankintaa myös vuonna 2021", sanoo kiinteistövarainhoidosta vastaava johtaja Jaakko Ristola Elite Alfred Bergiltä.

Fennia Kiinteistöt kehittää kiinteistösijoituskohteita sekä tuottaa kiinteistöjohtamisen ja -kehittämisen palveluita asiakkaidensa kiinteistösijoitussalkuille. Lisäksi yhtiö luo ja hallinnoi yhteissijoitusmallisia kiinteistösijoituksia.

Lisätietoja:
Harri Oravainen, kiinteistösijoitusjohtaja, Fennia Kiinteistöt Oy, p. 041 539 3985, harri.oravainen@fim.com

Jaakko Ristola, johtaja, kiinteistövarainhoito, Elite Alfred Berg, p. 040 820 1422, jaakko.ristola@eabgroup.fi