Siirry suoraan sisältöön

Uusia vahvistuksia S-Pankin salkunhoitoon – FIM Fennon salkunhoitajaksi Juha Varis

9.10.2019

S-Pankki jatkaa panostamistaan varallisuudenhoitoon. S-Pankki- ja FIM-rahastoista vastaava salkunhoito vahvistuu entisestään sijoitusalan konkareilla Juha Variksella ja Seppo Kurki-Suoniolla.

Konkarisalkunhoitaja Juha Varis aloittaa työt S-Pankissa ensi viikolla. Varis ottaa luotsattavakseen FIM Fenno -rahaston, joka sijoittaa suomalaisiin osakkeisiin.

Varis on tehnyt yli 20-vuotisen uran varainhoidossa ja työskennellyt aiemmin salkunhoitajana Danske Bankissa ja Tapiola-ryhmässä. Vuonna 2012 hänet valittiin Suomen parhaaksi salkunhoitajaksi Thomson Reutersin kyselytutkimuksessa. Lisäksi Variksen luotsaamat rahastot ovat voittaneet vuosina 2014–2016 arvostettuja Lipper-palkintoja.

"Olen erittäin innoissani uusista tehtävistäni ja siitä, että pääsen luotsaamaan juuri FIM Fennoa", Varis kertoo.

FIM Fenno on perustettu vuonna 1998 ja sitä ovat luotsanneet vuosien varrella monet nimekkäät salkunhoitajat.

Salkunhoidossa tapahtuu myös muita uudistuksia. FIM Eurooppa -rahastoa hoitava senior salkunhoitaja Seppo Kurki-Suonio aloittaa osakesijoituksista vastaavana johtajana Sauli Hämäläisen siirtyessä toimitusjohtajaksi UMO Capital -perheyhtiön palvelukseen. Kurki-Suonio on työskennellyt S-Pankissa syyskuusta. Sitä ennen hän on työskennellyt salkunhoitajana Ilmarisessa, Eterassa ja Danske Bankissa.

Koko salkunhoidosta vastaava sijoitusjohtaja Mika Leskinen kertoo olevansa erittäin tyytyväinen viimeaikaisiin rekrytointeihin.

"Juha ja Seppo ovat todella rautaisia ammattilaisia ja tuovat paljon osaamista mukanaan. Minulla on täysi luottamus siihen, että uusien vahvistusten turvin pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä parempaa salkunhoitoa", Leskinen sanoo.

S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoiminta vastaa S-Pankki-konsernin varainhoitopalveluiden tuottamisesta, asiakkuuksista sekä liiketoiminnan kehittämisestä. Liiketoiminta tarjoaa S-Pankki-brändin alla säästämisen ja sijoittamisen palveluita kuluttaja-asiakkaille. FIM-brändin alla tarjotaan yksityispankkipalveluita sekä palveluita institutionaalisille sijoittajille.

Kesäkuun lopussa liiketoiminta hallinnoi 8,5 miljardin euron varallisuutta. Hallinnoitavat varat kasvoivat 25,3 prosenttia vuodentakaisesta. Osuudenomistajia hallinnoitavissa rahastoissa oli noin 268 000 – kolmanneksi eniten Suomessa.

Lisätietoja:

Mika Leskinen, sijoitusjohtaja, p. 050 327 6985, mika.leskinen@s-pankki.fi