Gå direkt till innehållet

S-Bankens portföljförvaltning får förstärkning – Juha Varis blir portföljförvaltare för FIM Fenno

2019-10-10

S-Banken fortsätter med sina satsningar på förmögenhetsförvaltning. Portföljförvaltningen för S-Banken- och FIM-fonderna får ytterligare förstärkning i form av investeringsproffsen Juha Varis och Seppo Kurki-Suonio.

Den erfarne portföljförvaltaren Juha Varis börjar jobba på S-Banken nästa vecka. Varis tar över förvaltningen av fonden FIM Fenno som investerar i finska aktier.

Varis har jobbat med kapitalförvaltning i över 20 år och har tidigare varit portföljförvaltare på Danske Bank och inom Tapiola-gruppen. År 2012 utsågs han till Finlands bästa portföljförvaltare i Thomson Reuters enkätundersökning. Dessutom prisbelönades fonder förvaltade av Varis i Lipper Fund Awards åren 2014–2016.

"Jag är mycket glad över mina nya uppgifter och att jag får ansvaret för just FIM Fenno", säger Varis.

FIM Fenno grundades 1998 och har under åren skötts av många framstående portföljförvaltare.

Det sker även andra förändringar inom portföljförvaltningen. Senior portföljförvaltare Seppo Kurki-Suonio, som ansvarar för fonden FIM Europa, tar över som direktör för aktieplaceringar när Sauli Hämäläinen lämnar banken och blir vd för familjeföretaget UMO Capital. Kurki-Suonio har jobbat på S-Banken sedan september. Före det har han jobbat som portföljförvaltare på Ilmarinen, Etera och Danske Bank.

Mika Leskinen, investeringschef med ansvar för hela portföljförvaltningen, säger sig vara mycket nöjd med rekryteringarna den senaste tiden.

"Juha och Seppo är riktiga fullblodsproffs och tar med sig mycket kunnande. Jag har fullt förtroende för att vi med hjälp av de nya förstärkningarna kan erbjuda våra kunder ännu bättre portföljförvaltning", säger Leskinen.

S-Bankens Förmögenhetsförvaltning ansvarar för att tillhandahålla kapitalförvaltningstjänster inom S-Banken-koncernen och handhar även kundrelationerna och affärsutvecklingen inom dessa. Affärsområdet tillhandahåller tjänster inom sparande och investering för privatkunder under varumärket S-Banken. Under varumärket FIM tillhandahålls private banking-tjänster och tjänster för institutionella investerare.

I slutet av juni förvaltade affärsområdet tillgångar på 8,5 miljarder euro. De förvaltade tillgångarna hade ökat med 25,3 procent från året innan. De förvaltade fonderna hade totalt cirka 268 000 andelsägare – tredje mest i Finland.

Mer information:

Mika Leskinen, investeringschef, tfn 050 327 6985, mika.leskinen@s-pankki.fi