Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki selkeyttää organisaatiorakennettaan

7.3.2019

S-Pankki uudistaa organisaatiorakennettaan ja toimintojaan. Uudistuksessa keskitetään pankin toimintaa yhä tiukemmin kahden liiketoimintayksikön, pankkiliiketoiminnan ja varallisuudenhoitoliiketoiminnan, ympärille. Tavoitteena on rakentaa organisaatio, jolla S-Pankki palvelee asiakkaitaan entistä nopeammin ja tehokkaammin. Uudistuksen yhteydessä käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut.

Syksyllä 2018 S-Pankin liiketoiminta jaettiin kahteen kivijalkaan: pankkiliiketoimintaan sekä varallisuudenhoitoliiketoimintaan. Samalla liiketoimintaa tukevia toimintoja keskitettiin näihin liiketoimintayksiköihin. S-Pankki jatkaa organisaatiorakenteen selkeyttämistä, jotta se palvelisi parhaalla mahdollisella tavalla pankin tavoitteiden saavuttamista.

”Pyrimme keskittymään yhä tiukemmin ydintoimintaamme. Vahvistamme edelleen liiketoimintoja ja keskitämme konsernitason toiminnot omiin yksiköihinsä”, sanoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

Muutoksen tavoitteena on vastuualueiden selkeyttäminen, päällekkäisten toimintojen purkaminen ja organisaatiorakenteen muuttaminen aiempaa liiketoimintalähtöisemmäksi. Muutoksilla pyritään myös parantamaan S-Pankin kannattavuutta ja varmistamaan tehokas, ketterä ja yhdenmukainen toiminta läpi organisaation.

”Tavoitteenamme on olla yhä parempi kumppani yli kolmelle miljoonalle asiakkaallemme. Haluamme esimerkiksi turvata maksuttomat päivittäiset pankkipalvelut eli tilin, kortin ja pankkitunnukset jatkossakin. Tämä vaatii joustavaa, tehokasta toimintaa koko organisaatiossa”, Ylihurula jatkaa.

Organisaatiouudistuksen johdosta S-Pankissa käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut 7.3.2019. Yt-neuvotteluiden piirissä on 620 henkilöä. Kuusi viikkoa jatkuvassa yhteistoimintamenettelyssä neuvotellaan toimintojen ja tehtävien uudelleenorganisoinnista. S-Pankin arvion mukaan neuvottelut voivat johtaa enintään 50 henkilön työsuhteen päättymiseen.

S-Pankin yhteistoimintaneuvottelut eivät vaikuta asiakkaille tarjottaviin palveluihin.

Lisätietoja:

Pekka Ylihurula, toimitusjohtaja, S-Pankki, p. 010 768 2100, pekka.ylihurula@s-pankki.fi