Siirry suoraan sisältöön

S-Asuntorahasto rakennuttaa kymmeniä asuntoja Espooseen metroaseman ja Ison Omenan viereen yhdessä Pohjola Rakennuksen kanssa

10.6.2019

Kahdeksankerroksisen Espoon Mahtitaipaleen rakentaminen käynnistyy elokuussa. Talon 59 huoneistoa vastaavat osaltaan pääkaupunkiseudun voimistuvaan vuokra-asuntojen tarpeeseen.

Kaupungistuminen etenee vauhdilla Euroopassa. Alati kasvava osa suomalaisistakin asuu kaupungeissa ja etenkin pääkaupunkiseudun asukasmäärä on kasvanut viime vuosina voimakkaasti.

Kasvun uskotaan jatkuvan. Esimerkiksi Espoo ennustaa, että sen väestö voi kasvaa jopa 466 000 asukkaaseen vuoteen 2060 mennessä. Tämä kehitys tarkoittaa voimistuvaa tarvetta asunnoille. Kysynnän kasvun takia S-Asuntorahasto kasvattaa sijoituksiaan pääkaupunkiseudulla ja rakennuttaa kahdeksankerroksisen asuinrakennuksen Espoon Matinkylään.

Alle puolen kilometrin päähän Matinkylän metroasemasta ja kauppakeskus Isosta Omenasta nousevan talon rakennustyöt käynnistyvät elokuussa. Taloon on tulossa 59 huoneistoa ja 29 autopaikkaa ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2020 loppupuolella. Asuntojen keskikoko on 45 neliömetriä.

"Espoon Mahtitaival on S-Asuntorahastolle hyvä sijoitus, sillä etenkin pienempien asuntojen kysyntä on vahvaa Espoossa ja muualla pääkaupunkiseudulla", sanoo S-Pankki-konserniin kuuluvan FIMin kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Petri Jokinen.

Jokisen mukaan rakennutettavien asuntojen houkuttelevuutta kasvattaa muun muassa se, että ne sijaitsevat lähellä monipuolisia palveluita ja erinomaisten liikenneyhteyksien varrella.

"Metrolla ja sujuvilla liikenneyhteyksillä ylipäänsä on nykyään iso merkitys asuntojen vuokraajille", Jokinen kertoo.

Kohteen toteuttaa S-Asuntorahaston pitkäaikainen kumppani Pohjola Rakennus Oy Suomi.

"Meille valmistuu kortteliin kaikkiaan yli 200 asuntoa. Näistä 124 sijaitsee 16-kerroksisessa Espoon Mahtinokassa, jota myydään kuluttajille. Haimme kortteliin kumppania, ja S-Asuntorahasto valikoitui kumppaniksi, koska aiempinakin vuosina yhteistyö on toiminut ja S-Asuntorahasto toteuttaa laadukkaita vuokra-asuntoja omistukseensa", sanoo Pohjolan asiakkuuksista vastaava varatoimitusjohtaja Miika Oksanen.

S-Asuntorahasto on erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa kasvukeskusten pieniin vuokra-asuntoihin Suomen kasvukeskuksissa tai niiden lähettyvillä työssäkäynti- ja opiskelualueilla. Rahastoa myydään S-Asuntorahasto- ja FIM Asuntotuotto -nimillä.

Vaikka kotimaisten asuntomarkkinoiden takavuosien huippuvauhdin tasaantuminen on saanut paljon huomioita osakseen, asuntosijoittaminen kannattaa yhä, Petri Jokinen arvioi.

"Uskon, että suurten kaupunkikeskusten suhteellinen vetovoima kasvaa Suomessa entisestään."

Lue lisää S-Asuntorahastosta

Lisätietoja:
Petri Jokinen, kiinteistösijoituksista vastaava johtaja, p. 040 751 081, petri.jokinen@fim.com
Miika Oksanen, varatoimitusjohtaja, p. 040 0781 341, miika.oksanen@pohjolarakennus.fi