Gå direkt till innehållet

S-Bostadsfond bygger tiotals bostäder nära metrostationen och Iso Omena i Esbo i samarbete med Pohjola Rakennus

2019-06-10

Bygget av Espoon Mahtitaival på åtta våningar inleds i augusti. Huset får 59 lägenheter som delvis tillgodoser det ökade behovet av hyresbostäder i huvudstadsregionen.

Urbaniseringen tilltar i Europa. Även en ökande del av finländarna bor i städer, och särskilt invånarantalet i huvudstadsregionen har ökat avsevärt de senaste åren.

Tillväxten förväntas fortsätta. Esbo förutspår till exempel att dess invånarantal kan öka till hela 466 000 fram till 2060. En sådan utveckling innebär att behovet av bostäder blir ännu större än tidigare. På grund av en ökad efterfrågan gör S-Bostadsfond nya investeringar i huvudstadsregionen och bygger ett bostadshus på åtta våningar i Mattby i Esbo.

I augusti inleds bygget av huset som finns mindre än 500 meter från metrostationen i Mattby och Köpcentrum Iso Omena. Huset får 59 lägenheter och 29 bilplatser och uppskattas bli färdigt i slutet av 2020. Bostädernas medelstorlek är 45 kvadratmeter.

"Espoon Mahtitaival är en bra investering för S-Bostadsfond. Särskilt efterfrågan på mindre bostäder är stor i Esbo och den övriga huvudstadsregionen", säger Petri Jokinen, direktör för fastighetsinvesteringar på FIM som ingår i S-Banken-koncernen.

Enligt Jokinen är de bostäder som byggs i Esbo mycket attraktiva bland annat för att de ligger nära olika tjänster och utmärkta trafikförbindelser.

"I dag har metron och smidiga trafikförbindelser överlag stor betydelse för dem som hyr bostäder", säger Jokinen.

Bygget genomförs av Pohjola Rakennus Oy Suomi som är en långvarig samarbetspartner till S-Bostadsfond.

"Vi bygger över 200 bostäder i det aktuella kvarteret. Sammanlagt 124 bostäder finns i Espoon Mahtinokka på 16 våningar och ska säljas till privatpersoner. Vi sökte efter en samarbetspartner för bygget i kvarteret och valde S-Bostadsfond. Samarbetet med fonden har också under tidigare år fungerat väl och fonden låter bygga egna hyresbostäder med hög standard", säger Miika Oksanen, vice vd med ansvar för Pohjolas kundrelationer.

S-Bostadsfond är en specialplaceringsfond som investerar i små hyresbostäder på tillväxtorter eller på pendlings- och studieorter nära tillväxtorterna i Finland. Fonden säljs under namnen S-Bostadsfond och FIM Bostad.

Enligt Petri Jokinen lönar det sig fortfarande att investera i bostäder, trots att mycket uppmärksamhet har fästs på att bostadsmarknaden i Finland har stabiliserats efter de senaste årens boom.
"Jag är övertygad om att stora stadscentrum relativt sett blir allt mer attraktiva:"

Läs mer om S-Bostadsfond

Mer information:
Petri Jokinen, direktör för fastighetsinvesteringar, tfn 040 751 081, petri.jokinen@fim.com
Miika Oksanen, vice vd, tfn 040 0781 341, miika.oksanen@pohjolarakennus.fi