Siirry suoraan sisältöön

Lähimaksurajan nousu näkyy kassoilla: lähimaksuostot kasvoivat lähes 40 prosenttia

12.6.2019

Lähimaksun ylärajan nousu 50 euroon huhtikuussa näkyy jo nyt lähimaksun suosiossa: S-Pankin korteilla tehdyt lähimaksut kasvoivat toukokuussa lähes 40 prosenttia. Kasvua tulee vielä lisää, kun suomalaiset tottuvat uuteen rajaan ja loputkin maksupäätteet päivitetään, arvioi S-Pankin Marketta Lundell.

Lähimaksurajan nousu 25 eurosta 50 euroon huhtikuussa on saanut suomalaiset maksamaan lähimaksulla entistä useammin ja aiempaa suurempia ostoksia. S-Pankin korteilla maksettiin toukokuussa 38 prosenttia enemmän lähimaksulla kuin huhtikuussa euroissa mitattuna. Keskiostos nousi alkuvuoden 8,50 eurosta toukokuun 11 euroon. Lähimaksujen osuus S-Pankin korteilla tehtävistä Debit- eli pankkikorttimaksuista on noussut jo 55 prosenttiin.

”Lähimaksaminen tulee varmasti kasvattamaan suosiotaan entisestään, kun uusi 50 euron raja tulee suomalaisille tutuksi. Moni saattaa vanhasta tottumuksesta edelleen laittaa kortin sirulukijaan, jos ostokset maksavat yli 25 euroa”, ennustaa S-Pankin korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell.

Lähimaksun 50 euron yläraja tuli 12. huhtikuuta 2019 käyttöön S-Pankin S-Etukortti Visa -korteissa ja useimpien muidenkin pankkien korteissa. Käytännössä suurempien summien maksaminen lähimaksulla on kuitenkin tullut mahdolliseksi vasta sitä mukaa, kun kaupat ovat päivittäneet maksupäätteensä uuden rajan mukaisiksi.

”Vielä on jonkin verran paikkoja, missä maksupäätteitä ei ole päivitetty vastaamaan uutta 50 euron ylärajaa, joten päivitysten eteneminen tulee myös lisäämään mahdollisuuksia lähimaksamiseen”, Lundell sanoo.

Lähimaksu on helppo ja turvallinen tapa maksaa ostokset. Turvallisuussyistä tunnusluku täytyy kuitenkin aina silloin tällöin syöttää maksupäätteeseen: siten ehkäistään väärinkäytöksiä ja varmistetaan, että kortti on oikealla omistajalla.

”Rajan muuttumisen jälkeen tunnuslukua saatetaan väliaikaisesti kysyä hieman useammin kuin aikaisemmin. Ostokset voi toki aina halutessaan maksaa myös perinteisesti sirua ja tunnuslukua käyttämällä”, Marketta Lundell muistuttaa.

Lisätietoja:
S-Pankin viestintä, +358 50 573 5855, viestinta@s-pankki.fi