Siirry suoraan sisältöön

Tästä alkaa mobiilimaksamisen vallankumous: MobilePay S-ryhmän kauppoihin

27.2.2018

Kaikille suomalaisille avautuu syksyllä mahdollisuus maksaa ostokset ja kerätä Bonus kännykällä, kun S-ryhmä ja S-Pankki tekevät mahdolliseksi MobilePayllä maksamisen S-ryhmän päivittäistavarakaupoissa ympäri Suomen. Toisin kuin kilpailevat ratkaisut, MobilePay toimii kaikilla älypuhelimilla ja kaikkien pankkien korteilla.

Tästä alkaa mobiilimaksamisen vallankumous!

Mobiilimaksaminen tulee Suomeen toden teolla syksyllä, kun S-ryhmän, S-Pankin ja MobilePayn  yhteistyön myötä ostokset pystyy maksamaan kännykällä S-ryhmän lähes tuhannessa päivittäistavarakaupassa sekä verkkokaupoissa. Liittämällä MobilePayhin S-Etukortin tiedot saa ostoksista samalla myös Bonuksen sekä halutessaan sähköisen kassa- ja takuukuitin.

”Uusi maksamisen ratkaisu mahdollistaa maksamisen ja Bonuksen kerryttämisen yhdellä kännykän heilautuksella. Suomalaiset maksavat S-ryhmän kaupoissa yli puolitoista miljoonaa kertaa joka päivä. Koska tämä palvelu toimii kaikkien pankkien korteilla ja kaikilla älypuhelimilla, tässä on ainekset todelliseen mobiilimaksamisen vallankumoukseen”, kertoo SOK:n CFO, S-Pankin hallituksen puheenjohtaja Jari Annala.

”Alkuvaiheessa MobilePay muuttaa maksamista erityisesti S-ryhmän ruokakaupoissa, ja jatkossa pyrimme tarjoamaan mahdollisuuden sen käyttöön myös muissa toimipaikoissa kuten ABC-asemilla ja ravintoloissa. Tavoitteena on luoda samanlainen maksukokemus kivijalkaan ja verkkoon”, Annala sanoo.

S-Pankki tekee maksamisesta helppoa

S-Pankissa mobiilipalvelut ovat olleet jo pitkään kehityksen keihäänkärkenä. Yhteistyön myötä S-Pankista tulee MobilePayn kumppanipankki Suomessa.

”Olemme iloisia voidessamme tarjota suomalaisille uusia ratkaisuja maksamiseen ja sähköiseen asiointiin, nyt yhdessä MobilePayn kanssa. S-Pankin tehtävä on helpottaa arjen pyörittämistä, ja päivittäisten ruokaostosten sujuvoittaminen on tästä erinomainen esimerkki”, kertoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

Ylihurula uskoo, että 800 000 kertaa Suomessa ladatusta MobilePaysta tulee suomalaisten suosituin mobiilimaksamisen palvelu. Tanskassa MobilePayta käyttää jo 65 pankkia ja yli 90 prosenttia tanskalaisista.

”Tutkimme huolella eri mobiilimaksamisen vaihtoehtoja ja pohdimme myös oman palvelun kehittämistä. MobilePay osoittautui parhaaksi, helppokäyttöiseksi ja jo hyväksi todetuksi ratkaisuksi. Toivomme, että myös muut suomalaiset pankit ja yritykset tulevat mukaan, jolloin saisimme luotua yhtenäisen mobiilimaksutavan koko Suomeen”, Ylihurula visioi.

MobilePaysta itsenäinen tytäryhtiö

MobilePay toimii Tanskassa Danske Bankin itsenäisenä tytäryhtiönä, ja Suomeen perustetaan pian itsenäinen tytäryhtiö tanskalaiselle MobilePay A/S -emoyhtiölle.

”Tytäryrityksen perustamisen myötä MobilePaysta tulee neutraali kumppani kaikille suomalaisille pankeille ja muille yrityksille. Uusi yhteistyömme S-ryhmän ja S-Pankin kanssa on läpimurto mobiilimaksamiselle Suomessa ja nopeuttaa edelleen MobilePayn kasvua vuonna 2018. Tavoitteemme on, että lähivuosien aikana MobilePaysta tulee suosituin ratkaisu kaikille suomalaisille yrityksille ja kuluttajille eri maksutilanteissa”, sanoo Mark Wraa-Hansen, MobilePay A/S:n toimitusjohtaja.

MobilePayn käyttäminen kassoilla on helppoa ja nopeaa. MobilePayllä maksaessa puhelin toimii myös maksupäätteenä: summa näkyy puhelimen näytöltä ja maksun voi hyväksyä omasta puhelimesta vaikka ostoksia pakatessa. Maksamalla sovellukseen liitetyllä S-Etukortti Visalla kertyy Bonuksen lisäksi myös maksutapaetu automaattisesti. Sähköisen kassa- ja takuukuittiarkiston voi ottaa käyttöön S-mobiili-sovelluksessa tai Oma S-kanava -verkkosivustolla.

 

Lisätietoja:

Jari Annala, CFO, SOK, p. 010 768 2040
Pekka Ylihurula, toimitusjohtaja, S-Pankki, p. 010 768 2100
Mark Wraa-Hansen, CEO, MobilePay, p. +45 2 5424 202

 

S-ryhmä on osuustoiminnallinen yritysryhmä, joka muodostuu 20 alueosuuskaupasta, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnasta (SOK) sekä niiden tytäryhtiöistä. S-ryhmän keskeiset liiketoiminta-alueet ovat marketkauppa, tavaratalo- ja erikoisliikekauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa, rautakauppa sekä rahoituspalvelut. S-ryhmän vähittäismyynti oli vuonna 2017 noin 11 miljardia euroa, ja se oli suurin yksityinen työllistäjä Suomessa noin 37 000 työntekijällään.

S-Pankki on suomalainen pankki, jonka tavoitteena on tuottaa ylivoimaisen helppoja ja hyödyllisiä pankkipalveluita. S-Pankki tarjoaa asiakkailleen kattavat palvelut päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen, sijoittamiseen ja hankintojen rahoittamiseen. S-Pankilla on 3 miljoonaa asiakasta, joilla on käytössään 2,1 miljoonaa kansainvälistä maksukorttia, S-Etukortti Visaa. S-Pankin välittämät rahastot ja varainhoidon palvelut tuottaa sen tytäryhtiö FIM. S-ryhmään kuuluvan S-Pankin omistavat SOK, S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat, LähiTapiola Vahinkovakuutus, LähiTapiola Henkiyhtiö, LähiTapiolan alueyhtiöt ja Elo.

MobilePay on kaikkien pankkien asiakkaille avoin maksuton mobiilimaksusovellus, joka mahdollistaa kuluttajien väliset siirrot, verkkokauppamaksut, maksut kaupoissa pienistä liikkeistä suuriin ketjuihin, erillisten sovellusten välillä ja toistuvien maksujen hyväksymisen. MobilePay toimii kaikissa yleisimmissä älypuhelinkäyttöjärjestelmissä. Sovellus on ladattu Suomessa yli 800 000 kertaa. Latauksissa 95 prosentin kasvu vuoden 2017 aikana. MobilePayllä maksaminen onnistuu jo yli 10 000 verkkokaupassa ja yli 2 000 kivijalkatoimipisteessä. Palvelulla siirrettiin vuonna 2017 Suomessa yli 100 miljoonaa euroa. Maksutapahtumista 12 prosenttia oli kuluttajien maksuja yrityksille. Tanskassa MobilePay-yhteisössä on mukana yhteensä 65 pankkia, joiden joukossa muun muassa Nordea, SEB ja Handelsbanken.