Siirry suoraan sisältöön

Elämäkertoja ja ammattilaisurheilua – s-pankkilaisten kirjavinkit Kirjan ja ruusun päivänä

23.4.2018

Tänään 23. huhtikuuta vietetään Kirjan ja ruusun päivää. Perinteen mukaan mies lahjoittaa Kirjan ja ruusun päivänä naiselle punaisen ruusun ja nainen miehelle kirjan. Vaikka ruusut ihania ovatkin, niin päätimme kuitenkin keskittyä kirjoihin ja pyysimme S-Pankin asiantuntijoita jakamaan parhaat ja inspiroivimmat kirjavinkkinsä asiakkaidemme iloksi. Tässä, olkaa hyvä!

Timo Hirvonen, pääekonomisti:

Ben Bernanke: The Courage to Act: A Memoir of a Crisis and Its Aftermath
WW Norton Co 2015. 610 s.
”Yhdysvaltojen keskuspankin pääjohtajan muistelmissa käydään läpi finanssikriisin vaiheita ja keskuspankin toimia kriisin torjumiseksi. Mielenkiintoinen kirja.”

Michael Lewis: Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game
WW Norton Co 2004. 320 s.
”Kirja kuvaa, miten tilastoja analysoimalla ja hyödyntämällä voidaan rakentaa menestyvä ammattilaisurheilujoukkue. Nykyään tilastoanalyysien käyttö on valtavirtaa monissa ammattilaissarjoissa Yhdysvalloissa.”

Markku Kuisma: Saha – Tarina Suomen modernisaatiosta ja ihmisistä jotka sen tekivät
Siltala 2011. 235 s.
”Professori Kuisma kirjoittaa elävästi ja mielenkiintoisella tavalla Suomen taloushistoriasta. Suomen modernisaatio, teollistuminen ja kaupungistuminen kytkeytyivät olennaisella tavalla sahateollisuuden nousuun.”

 

Päivi Huttunen, lainojen kehityspäällikkö:


Marja Kurki: Silkkitieni
Otava 2012. 224 s.
”Marja Kurjen elämäkerta on silmiä avaava kuvaus siitä uraauurtavasta ja pioneerimaisesta roolista, missä Marja Kurki toimi avatessaan yritystoimintansa tueksi ovia aasialaiseen yhteistyöhön. Kirja on mielenkiintoinen kertomus yrittäjyyden iloista ja haasteista. Se vahvisti omaa uskoani siihen, millaisia voimia ja energian lähteitä elämässä ovat ”hullunrohkeus”, intohimo ja usko visioonsa sekä mitä niiden avulla voi elämässä saada aikaan. Silkkitieni antoi mahdollisuuden kurkistaa pintaa syvemmälle tunnettuun yritykseen ja sen syntymisen tuskiin ja riemuihin sekä yrityksen luojaan, vahvaan naiseen Marja Kurkeen.”

 

Pekka Ylihurula, toimitusjohtaja:

Phil Night: Shoe Dog – Niken perustajan muistelmat
Suom. Simo Liikanen. Gummerus 2017. 366 s.
”Hieno tarina Niken perustajasta Phil Knightista, todellinen amerikkalaisen unelman toteutumisen kuvaus. Kirja kuvaa myös mielenkiintoisella tavalla, kuinka koko maailma alkoi muuttua toisen maailmansodan jälkeen. Shoe Dog on sopivan koskettava ja inhimillinen.”