Siirry suoraan sisältöön

S-Pankin varallisuudenhoidossa uusi vaihde päälle – päästrategiksi Lippo Suominen

31.8.2018

S-Pankissa on nyt kääritty hihat ja päästy jo hyvään vauhtiin, arvioi uuden liiketoiminta-alueen, varallisuudenhoidon johtaja Hanna Porkka. Varallisuudenhoidon päästrategina aloittaa Lippo Suominen ja salkunhoidon osaketiimin vetäjänä Sauli Hämäläinen.

”S-Pankin varallisuudenhoito huolehtii, että säästämisen ja sijoittamisen tuotteistamme löytyy sopiva vaihtoehto meille kaikille suomalaisille”, kertoo johtaja Hanna Porkka.

Porkan luotsaama varallisuudenhoitoliiketoiminta palvelee asiakkaita säästämisen ja sijoittamisen alueella kahdella brändillä. S-Pankki tarjoaa koko kansan varallisuudenhoitoa, yksityispankki ja varainhoitaja FIM taas palvelee varakkaita yksityisasiakkaita sekä instituutioita. Sama osaava henkilöstö toimii molempien brändien takana, joten henkilökunnan ammattitaito on kaikkien asiakkaiden hyödynnettävissä sijoituksen suuruudesta riippumatta.

Varallisuudenhoidon päästrategina aloittaa lokakuussa pitkän linjan sijoitusammattilainen Lippo Suominen. Suominen siirtyy S-Pankkiin Nordeasta, jossa hän on työskennellyt vastaavassa tehtävässä. Sijoitusalalla 20 vuotta vaikuttanut Suominen kuuluu maamme arvostetuimpiin sijoitusmarkkinoiden kommentoijiin.

”Siirryn uusiin tehtäviini luottavaisin mielin ja innostuneena siitä, että pääsen työskentelemään S-Pankin ja FIMin rautaisten ammattilaisten kanssa. S-Pankki on ainutlaatuisessa asemassa tehdäkseen säästämisestä osan meidän kaikkien arkea”, Suominen sanoo.

S-Pankin ja FIMin osakerahastoista vastaavana johtajana aloittaa syyskuussa puolestaan toinen monikymmenvuotisen uran finanssialalla tehnyt konkari, Sauli Hämäläinen. Hämäläisestä tulee myös suomalaisiin osakkeisiin sijoittavan FIM Fenno -rahaston rahastonhoitaja. Ennen S-Pankin palvelukseen siirtymistään Hämäläinen on työskennellyt muun muassa yrityssijoitusjohtajana Eterassa ja johtavana salkunhoitajana Danske Capitalissa.

”S-Pankissa ja FIMissä minua kiehtoo monipuolinen tuotevalikoima. S-Pankin ja FIMin rahastoilta ja palveluilta odotetaan paljon, ja tulen omalta osaltani pitämään huolen siitä, että odotukset ylitetään”, Hämäläinen kertoo.

Hanna Porkan mukaan S-Pankki aikoo jatkaa satsauksiaan varallisuudenhoitoon, sillä pankki haluaa tehdä säästämisestä kansallisharrastuksen.

”Lippo ja Sauli ovat erittäin kokeneita ammattilaisia ja olen innoissani päästessäni työskentelemään heidän kanssaan. Uskon, että tulemme lyömään vielä monta kunnaria varainhoidon joukkueellamme”, Porkka sanoo.

Porkan lisäksi varallisuudenhoitoliiketoiminnan johtoryhmään kuuluvat operatiivinen johtaja Teri Heilala, sijoitusjohtaja Eelis Hein, kuluttaja-asiakkaista vastaava johtaja Sanna Holm, instituutioista ja ulkomaan myynnistä vastaava johtaja Lea Jääskeläinen, vastuullisen sijoittamisen johtaja Mika Leskinen sekä Private Bankingin virkaa tekevä johtaja, johtava yksityispankkiiri Christian Wahlstein.

Lisätiedot:
Hanna Porkka, johtaja, varallisuudenhoito, S-Pankki, hanna.porkka@s-pankki.fi, p. 010 768 2100