Gå direkt till innehållet

Ny giv för S-Bankens kapitalförvaltning – Lippo Suominen blir chefsstrateg

2018-09-03

På S-Banken har vi nu kavlat upp ärmarna och fått upp farten, säger chefen för det nya affärsområdet kapitalförvaltning Hanna Porkka. Lippo Suominen blir chefsstrateg för kapitalförvaltningen och Sauli Hämäläinen chef för portföljförvaltningens aktieteam.

 

”S-Bankens kapitalförvaltning ser till att det bland spar- och placeringsprodukterna finns ett lämpligt alternativ för alla finländare”, säger chefen Hanna Porkka.

Med Porkka i spetsen betjänar kapitalförvaltningen kunderna inom sparande och placeringar med två varumärken. S-Banken erbjuder förmögenhetsförvaltning för hela befolkningen, och privatbanken och kapitalförvaltaren FIM betjänar i sin tur förmögna privatkunder och institutioner. Samma kunniga personal finns bakom båda varumärkena så att alla kunder kan dra nytta av personalens yrkeskunnighet oberoende av placeringens storlek.

Chefsstrateg för kapitalförvaltningen blir från och med oktober Lippo Suominen som har lång erfarenhet av placering. Suominen kommer till S-Banken från Nordea, där han arbetat med motsvarande uppgifter. Suominen, som arbetat med placering i 20 år, hör till Finlands mest uppskattade experter på placeringsmarknaden.

”Jag övertar de nya uppgifterna med tillförsikt och entusiasm över att få arbeta med S-Bankens och FIMs kompetenta proffs. S-Banken har en unik ställning när det gäller att göra sparande till en del av allas vardag”, säger Suominen.

Sauli Hämäläinen, en annan person med en tiotals år lång erfarenhet av finanssektorn, blir i sin tur chef för S-Bankens och FIMs aktiefonder i september. Hämäläinen blir också förvaltare av fonden FIM Fenno, som investerar i finska aktier. Tidigare har Hämäläinen bland annat arbetat som företagsinvesteringschef på Etera och ledande portföljförvaltare på Danske Capital.

”Det som fascinerar mig hos S-Banken och FIM är det mångsidiga produktsortimentet. Det ställs stora förväntningar på S-Bankens och FIMs fonder och tjänster, och för min egen del kommer jag att se till att de överträffas”, berättar Hämäläinen.

Enligt Hanna Porkka fortsätter S-Banken att satsa på kapitalförvaltning, eftersom banken vill att sparande ska bli ett nationellt intresse.

”Lippo och Sauli är mycket erfarna proffs, och jag ser fram emot att få arbeta med dem. Jag tror att vi kommer att nå stor framgång med vårt kapitalförvaltningsteam”, säger Porkka.

Utöver Porkka består ledningsgruppen för kapitalförvaltningsverksamheten av den operativa chefen Teri Heilala, placeringschefen Eelis Hein, den ansvariga chefen för konsumentkunder Sanna Holm, den ansvariga chefen för institutioner och försäljning i utlandet Lea Jääskeläinen, chefen för ansvarsfulla investeringar Mika Leskinen och den tillfälliga chefen för Private Banking, ledande privatbankir Christian Wahlstein.

 

Mer information:
Hanna Porkka, chef, förmögenhetsförvaltning, S-Banken, hanna.porkka@s-pankki.fi, tfn 010 768 2100