Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki ostaa loput FIMistä

1.6.2016

S-Pankki näkee varainhoidon ja sijoitustoiminnan tärkeänä kasvualueena. Kyseessä on yksi kotimaisen finanssialan suurimmista yrityskaupoista viime vuosina. 

S-Pankki hankkii omistukseensa loput varainhoitoyhtiö FIMin osakekannasta. Myyjänä yrityskaupassa toimivat FIMin entiset ja nykyiset työntekijät. He omistavat 49 prosenttia yhtiöstä.

S-Pankki osti 51 prosentin osake-enemmistön FIMistä vuonna 2013. Nyt omistusosuus nousee 100 prosenttiin.

–  Kyseessä on yksi kotimaisen varainhoitoalan massiivisimmista kaupoista toviin, S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula sanoo.

Ylihurulan mukaan suomalainen finanssiala elää kiihkeää murroskautta.

– Digitalisaatio murskaa vanhoja rakenteita ja haastaa jähmeät toimijat. Sama kehitys synnyttää kuitenkin uusia toimintamalleja ja tapoja palvella asiakkaita. Seuraamme tarkasti alan yritysjärjestelyitä ja olemme valmiita toimimaan, Ylihurula sanoo.

S-Pankki-konsernissa FIM keskittyy tarjoamaan varainhoitoa instituutioasiakkaille ja yksityishenkilöille, joilla on sijoitusvarallisuutta yli 100 000 euroa. Samalla FIMin sijoitusammattilaisten osaaminen tulee S-Pankin 2,9 miljoonan asiakkaan ulottuville. Näin ovat syntyneet S-Säästörahastot, joihin asiakasomistajat voivat siirtää bonuksensa automaattisesti.

– S-Säästörahastojen kautta jo yli 80 000 S-Pankin asiakasta on sijoittanut rahastoihin. Me olemme pääsemässä vasta vauhtiin, sanoo S-Pankin varainhoitoliiketoiminnasta vastaava FIMin toimitusjohtaja Teri Heilala.

Osana S-Pankki-konsernia FIMin asiakkaat pääsevät nauttimaan täysistä pankkipalveluista. FIMin asiakkaille ollaan myös tuomassa uusia palveluita ja etuja vielä vuoden loppuun mennessä.

– S-Pankki on tuonut FIMille merkittävästi lisää resursseja, osaamista ja muskeleita erityisesti hallinnollisiin, konepellin alla tapahtuviin taustatoimintoihin. Me S-Pankissa näemme varainhoidon erityisen suurena ja strategisena kasvualueena. On hienoa, että FIM on nyt kokonaan S-Pankin omistama ja pystyy hyödyntämään ison pankkikonsernin osaamisen, Heilala sanoo.

Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia S-Pankin ja FIMin asiakassuhteisiin tai henkilöstöön. Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Lisätiedot:
Pekka Ylihurula, toimitusjohtaja, S-Pankki-konserni, puh. 010 76 82100,
pekka.ylihurula@s-pankki.fi

Teri Heilala, toimitusjohtaja, FIM, puh. 050 306 3622, teri.heilala@fim.com