Siirry suoraan sisältöön

S-Asuntorahasto rakennuttaa kaksi kerrostaloa Porvooseen - uusia vuokra-asuntoja Slottsgården-kortteliin

13.12.2016

FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahasto on ostanut kaksi kerrostaloa Porvoossa rakenteilla olevasta Slottsgården-korttelista Pohjola Rakennus Oy Uusimaalta. Niiden yhteensä 68 asuntoa tulevat vapaarahoitteisiksi vuokra-asunnoiksi. Rahastoa myydään FIM Asuntotuotto- ja S-Asuntorahasto-nimillä.

Toinen taloista on jo rakenteilla ja toisen rakentaminen aloitetaan vuodenvaihteessa. Ensimmäinen talo valmistuu vuoden 2017 lopussa ja toinen alkuvuodesta 2018. Uusilla asunnoilla tulee olemaan kysyntää Porvoon vuokra-asuntojen tarjonnassa.

– Vuokra-asuntoihin kohdistuvat sijoitukset tehdään pääasiassa uudiskohteisiin pääkaupunkiseudulla, muissa kasvu- ja maakuntakeskuksissa sekä niiden kehyskuntien työssäkäynti- ja opiskelualueilla. Porvoo sopii hyvin tähän strategiaan, koska se kuuluu pääkaupunkiseudun vaikutuspiiriin. Slottsgårdenin sijainti Porvoossa on erittäin hyvä ja kaupungissa on vahvaa kysyntää uusille vuokra-asunnoille, toteaa S-Pankin varainhoitoyhtiö FIMin kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Petri Jokinen.

Nyt tehty kauppa on FIMin ensimmäinen sijoitus vuokra-asuntoihin Porvoon alueella.

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa voitti 2014 Slottsgården-ehdotuksellaan Porvoon kaupungin järjestämän kilpailun Länsirannan Aleksanterinkaaren sisäkehän asuinkorttelin toteuttamisesta.

–  Kortteliin rakennettava kerrostalojen ryhmä on alkuvaiheessaan herättänyt huomattavaa mielenkiintoa. Nyt tehty kauppa varmistaa sen, että korttelin taloista viisi asuinkerrostaloa ja autohalli ovat rakenteilla ensi kesänä samanaikaisesti. Alun perin kuusivuotiseksi suunniteltu projekti etenee reippaasti edellä aikataulustaan. Kiitos kuuluu asiakkaillemme, toimitusjohtaja Kim Bono Pohjola Rakennus Oy Uusimaasta toteaa.

Slottsgårdenista tulee kymmenen kerrostalon keskuskortteli, jossa asuntoja on kaikkiaan reilut 300. Alueen rakentaminen aloitettiin syksyllä 2016 ja nyt on rakenteilla kolme pohjoisinta taloa.

Lue lisää S-Asuntorahastosta

 

Lisätietoja

FIM Kiinteistö Oy
Toimitusjohtaja Petri Jokinen
040 751 0081, petri.jokinen@fim.com

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa
Toimitusjohtaja Kim Bono
044 751 0100, kim.bono@pohjolarakennus.fi