Siirry suoraan sisältöön

Rahan siirtäminen onnistuu pian kännykästä toiseen reaaliajassa

17.11.2016

Rahan siirtäminen omalta tililtä esimerkiksi kaverin tilille onnistuu pian kännykällä pelkän puhelinnumeron perusteella. Vastaanottaja saa rahat heti käyttöönsä, vaikka tili olisi eri pankissa kuin lähettäjällä. Siirto-palvelu tulee S-mobiiliin maaliskuussa 2017.

S-Pankki tuo ensimmäisten pankkien joukossa asiakkailleen mahdollisuuden siirtää rahaa henkilöltä toiselle pelkällä puhelinnumerolla ja reaaliaikaisesti jopa eri pankkien välillä. Nykyisissä vastaavissa palveluissa rahansiirto perustuu luottokorttiin tai tilisiirtoihin, jolloin siirto voi kestää pahimmillaan useita päiviä.

”Maaliskuusta alkaen S-mobiilissa voi helposti siirtää rahaa valitsemalla saajan numeron kännykän yhteystiedoista tai antamalla uuden puhelinnumeron. Tilinumeroita ei enää tarvitse kysellä. Voin maksaa helposti saman tien esimerkiksi kaverille leffalipun tai nettikirpputorilla ostokset, kun molemmat käyttäjät ovat rekisteröityneet Siirto-palveluun”, kertoo S-Pankin digitaalisesta kehityksestä vastaava johtaja Juha Raumolin.

Nopeat mobiilisiirrot perustuvat Otto-automaatteja ylläpitävän Automatian kehittämään mobiilimaksujärjestelmään, joka on avoin kaikille suomalaisille pankeille ja muille maksupalveluntarjoajille. S-Pankin lisäksi Siirto-palvelussa ovat mukana heti maaliskuussa OP, Nordea ja Aktia. Maksupalveluja tarjoavista yrityksistä mukaan ovat ilmoittautuneet Nets, Paytrail ja Maksuturva, joten tulevaisuudessa Siirto-palvelun käyttäjä voi helposti maksaa kännykällä myös verkkokaupassa.

Siirto-palvelu tulee osaksi S-mobiilia, joten sitä on kätevä käyttää S-Pankin tunnuksilla. Käyttäjä voi itse päättää rekisteröitymisvaiheessa, minkä tilin hän haluaa puhelinnumeroonsa yhdistää. Maksamista helpottaa myös uusi tunnuslukutaulukon korvaava sovellus.

”Yhä useammin tulee tarve maksaa muualla kuin kotisohvalla, ja pahvinen tunnuslukutaulukko ei välttämättä ole mukana. Siirto-palvelun lisäksi tuomme S-mobiiliin alkuvuodesta myös helpon tunnistamisen, joka korvaa perinteisen tunnuslukutaulukon”, Raumolin jatkaa.
Lue lisää Siirto-palvelusta

 

Lisätietoja:
Juha Raumolin, digitaalisesta kehityksestä vastaava johtaja, S-Pankki, puh. 050 500 4525, sähköposti juha.raumolin@s-pankki.fi