Siirry suoraan sisältöön

Raijan palsta: Vinkkejä vaivattomampaan jouluun

7.12.2015

Joulu on suomalaisille rakas juhla, mutta sen valmistelut saattavat stressata. Kokosimme viisi vinkkiä vaivattomampaan jouluun.

 

1) Mieti budjetti ja pysy siinä
Joulu on lahjojen ja herkuttelun aikaa. Moni laskee kustannuksia vasta joulun jälkeen ja kuroo lompakon lovea umpeen seuraavina kuukausina. Suunnittelemalla selviää vähemmällä. Tee itsellesi realistinen joulubudjetti ja seuraa siinä pysymistä näppärästi verkkopankissa tai S-mobiilissa.

2) Jaa vastuuta valmisteluista
Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan jouluvalmisteluista suurin osa on naisten hartioilla. Mitäpä, jos suunnittelisitte jouluruuat tänä vuonna yhdessä? Meidän perheessä näppäräksi apuvälineeksi ostosten suunnittelussa on osoittautunut Foodie.fi, joka on ladattu kaikkien älypuhelimiin. Sovelluksesta voi hakea lähimmän S-ryhmän ruokakaupan ja laatia ostoslistan kuvineen sekä hintoineen. Ostoslistan saat jaettua näppärästi perheenjäsenille sovelluksen avulla.

3) Shoppaile sohvalla
Verkkokaupat ovat auki ympäri vuorokauden ja sinne päästäkseen ei tarvitse etsiä parkkipaikkaa. Sokoksen ja Prisman verkkokaupat ovat meillä kovassa käytössä ympäri vuoden ja joulun aikaan ostoksista yhä suurempi osa hoituu kotisohvalla klikkaillen.

4) Anna lahjan saajan valita
Joskus on todella hankalaa löytää sopivaa lahjaa läheiselle. Tällöin turvaudun lahjakortteihin. S-ryhmän lahjakortilla lahjan saaja voi käyttää koko summan kerralla tai pienissä erissä. Lahjakortilla voi muun muassa hankkia hotelliyön, herkutella ravintoloissa tai sen voi törsätä vuodenvaihteen alennusmyynneissä.

5) Pienennä paperin määrää
Joulupukin pajalla harvoin tehdään virheitä, mutta toisinaan lahjaksi saatu laite ei kestäkään käytössä. Tiesitkö, että S-Etukortillasi kirjatut takuun sisältävät ostot siirtyvät aina automaattisesti Omalle S-kanavalle ja S-mobiiliin? Takuukuittisi on näin sähköisesti listattuna yhteen paikkaan, josta ne on helppo poimia. Sähköiset takuukuitit saat Emotionista, Kodin Terrasta, Prismasta, Salesta, S-marketista ja Sokokselta, pois lukien verkkokaupat ja ulkomaan toimipaikat.


Rauhallista joulun odotusta,

Raija

Raija Tirronen on S-Pankki-konsernin viestintäjohtaja