Siirry suoraan sisältöön

Raijan palsta: Vaihtamalla paranee

7.10.2015

Hyvä pankki on luotettava ja turvallinen, mutta eniten asiakkaita kiinnostaa kuitenkin palveluiden hinta. Edullisimman kumppanin löytää vain vertailemalla.

 

Finanssialan keskusliiton kesällä julkaistussa tutkimuksessa ilmeni, että palveluiden hinta on tärkein tekijä pankin ja vakuutusyhtiön valinnassa. Kolme neljästä vastanneesta katsoo ensin hintalappua ostopäätöstä tehdessään. Luotettavuus ja tietoturva koettiin heti hinnan jälkeen tärkeimmiksi tekijöiksi.

Saman tutkimuksen mukaan pankkia on viimeisen vuoden aikana vaihtanut vain viisi prosenttia kyselyyn vastanneista. Vaikuttaa siltä, että vaikka hinta ratkaisee, ei pankkipalveluita ja niiden hintoja kilpailuteta säännöllisesti.

Syynä tähän voi olla se, että pankin vaihtaminen koetaan vaivalloiseksi. Kun riittävän hyvä kumppani on löytynyt, ei suhteen ehdoista viitsitä enää neuvotella. Uskollisuus omaa pankkia kohtaan vaikuttaa olevan suuri, eikä vieraisiin juurikaan vilkuilla.

Pankkisuhde voi kuitenkin parantua vaihtamalla. Pankkia vaihdetaan useimmiten asunnon oston tai myymisen yhteydessä, mutta hereillä kannattaa olla myös palvelumaksujen muuttuessa. Tiedätkö sinä, paljonko pulitat pankillesi?

Meillä S-Pankissa hintojen vertailu on helppoa. Peruspankkipalveluille eli käyttötilille, maksukortille ja verkkopankkitunnuksille kun ei hintalappua ole ollenkaan. Osuuskauppojen asiakasomistajat saavat ne aina maksutta.

Piipahda lähimmässä toimipisteessämme laskemassa, paljonko voisit asiakkaanamme säästää vuodessa palvelumaksuissa. Pankin vaihto ei ole ollenkaan sellainen ruljanssi, kuin saattaisi kuvitella. Voimme hoitaa puolestasi suurimman osan tarvittavista toimenpiteistä vanhan pankkisi palveluiden siirrossa. Tervetuloa asiakkaaksemme!

Syksyisin terveisin

Raija

Raija Gynther on S-Pankki-konsernin viestintäjohtaja