Siirry suoraan sisältöön

FIM Orient Alpha valittiin Euroopan parhaaksi kehittyvien markkinoiden hedge-rahastojen rahastoksi

20.11.2015

FIMin osaaminen sai jälleen tunnustusta, kun Päivi Riutta-Nykvist kävi Lontoossa pokkaamassa hoitamalleen FIM Orient Alpha Erikoissijoitusrahastolle Incisive Median jakaman Euroopan parhaan kehittyvien markkinoiden hedge-rahastojen rahastojen palkinnon. FIM Orient Alpha, jota Riutta-Nykvist hoitaa yhdessä salkunhoitaja Mark Mattilan kanssa, oli ehdolla myös vuoden parhaaksi hedge-rahastojen rahastoksi Euroopassa.

Hedge-rahastojen suosio on nousussa sijoittajien parissa. Useat tutkimukset ja selvitykset kertovat sijoittajien aikeista niin Suomessa kuin maailmallakin lisätä vaihtoehtoisia sijoituskohteita. Yksi merkittävä syy kehitykselle on matala korkotaso, mikä tekee tuottojen saavuttamisen alhaisemmalla riskillä haastavaksi.  

Hedge-rahastoihin kohdistuva voimakas kiinnostus on perusteltua - tarjoavathan ne hyvän vaihtoehdon etsittäessä tasaista tuottoa maltillisella riskiprofiililla, kertoo johtaja Päivi Riutta-Nykvist.

Hedge-rahastot ovat luonnollinen osa suurten instituutiosijoittajien salkkua, juuri hyvien hajautusominaisuuksiensa vuoksi. Pienemmillä sijoittajilla tie hedge-rahastoihin on vaikeampi ja aikaa vievämpi, sillä yksittäisten rahastojen löytäminen ja tutkiminen sekä niiden minimisijoitusvaatimukset hankaloittavat usein asiaa. Rahastojen rahasto tarjoaa tähän valmiin ratkaisun.

    • Hedge-rahastotarjonnan kirjo on suuri, ja on totta, että hedge-rahastot ovat monesti hankalampia ymmärtää kuin esimerkiksi perinteiset osake- tai korkorahastot. Tässä korostuukin oikean, osaavan ja luotettavan kumppanin valinta. Muun muassa salkunhoitajan ammattitaitoon, sijoitusprosessiin, riskienhallintaan ja näyttöihin pidemmällä aikavälillä kannattaa kiinnittää huomiota, kun valitsee kumppania itselleen, Riutta-Nykvistsummaa.

Palkittu FIM Orient Alpha -rahasto sijoittaa pääosin Aasian pääomamarkkinoille sijoittaviin hedge-rahastoihin.

    • Aasian vielä kehittymässä olevat pääomamarkkinat tarjoavatkin enemmän mahdollisuuksia löytää aliarvostettuja tai väärinhinnoiteltuja arvopapereita kuin tehokkaat markkinat. Näin ne luovat sijoittajalle hyviä tuotontekomahdollisuuksia, Riutta-Nykvist perustelee Aasian houkuttelevuutta.

Lue lisää FIM Orient Alphan saamasta palkinnosta (englanniksi)
Tutustu rahastoon
Lue lisää muista FIMin saamista palkinnosita