Siirry suoraan sisältöön

Uuden S-Pankin organisaatio on valmiina

1.4.2014

Uuden S-Pankin perustamiseen tähtäävät yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Alkuperäinen vähennystarve pieneni neuvottelujen myötä puoleen. Uuden pankin startatessa 1.5.2014 S-Pankki Oy:n henkilöstö siirtyy Rahoitusalan työehtosopimuksen piiriin.

 

S-Pankki ja LähiTapiola Pankki yhdistyvät toukokuun alussa muodostaen uuden S-Pankin. Uuden pankin organisaation rakentamiseksi käynnistettiin 5.2.2014 yhteistoimintamenettely. Helmikuussa arvioitu vähennystarve oli enimmillään 76 työntekijää. Määrä kuitenkin puolittui neuvottelujen aikana ja lopullinen vähennystarve oli 38 työntekijää. Yhteensä yhteistoimintamenettelyn piirissä oli noin 460 työntekijää.

– Rakensimme uuden S-Pankin organisaatiota yt-menettelyn aikana ja tehtyjen strategisten linjausten myötä vähennystarve jäi huomattavasti ennakoitua pienemmäksi. Lisäksi irtisanottavien henkilöiden määrä väheni menettelyn aikana luonnollisen poistuman myötä, kertoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

S-Pankki Oy:n henkilöstö siirtyy Rahoitusalan työehtosopimuksen piiriin

S-Pankin toiminta ja palveluvalikoima laajenevat sen yhdistyessä LähiTapiola Pankin kanssa. Samalla S-Pankki Oy:n henkilöstö siirtyy Kaupanalan sopimuksesta Rahoitusalan työehtosopimuksen piiriin.

Kaupan liitto, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Ammattiliitto Pro ja Ylemmät toimihenkilöt YTN ovat käyneet läpi uuden kauppapankin rakennetta ja suunniteltua tuotevalikoimaa ja päätyneet neuvotteluissaan siihen, että S-Pankki Oy:n henkilöstön osalta siirrytään noudattamaan Rahoitusalan työehtosopimusta. Siirtymä koskee noin 240 työntekijää eli asiantuntijoita, päälliköitä ja johtoa.

S-Pankin tytäryhtiö S-Asiakaspalvelu Oy:n ja S-ryhmän osuuskauppojen asiakaspalvelupisteissä (ns. infopisteissä) työskentelevän henkilöstön osalta työssä ei tapahdu muutoksia, joten näissä noudatetaan jatkossakin kaupanalan työehtosopimusta.

S-Pankki numeroina 31.12.2013

2,6 miljoonaa asiakasta
1,4 miljoonaa myönnettyä S-Etukortti Visaa
1,3 miljoonaa sähköisten palveluiden käyttäjää
2 532 miljoonaa euroa talletuksia
589 miljoonaa euroa myönnettyä luottoa
2 112 miljoonaa euroa hallinnoitavia varoja (FIM)
18,2 %:n vakavaraisuusaste
27,9 miljoonan euron tulos

Lisätietoa: Pekka Ylihurula, S-Pankki Oy, puh 010 76 82100, pekka.ylihurula@s-pankki.fi

S-ryhmään kuuluva S-Pankki on suomalainen kauppapankki, jolla on yli 2,6 miljoonaa
asiakasta. Se tarjoaa asiakkailleen palvelut päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen ja hankintojen rahoittamiseen. S-Pankin välittämät rahastot ja varainhoidon palvelut tuottaa sen tytäryhtiö FIM. S-Pankki palvelee asiakkaitaan yli 700:ssa S-ryhmän toimipaikassa kautta maan sekä verkkopankissa ja puhelinpalvelussa. S-Pankin palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-Etukortin käyttäjille. S-Pankille on myönnetty kotimaisuutta kuvaava
Avainlippu-tunnus.