Siirry suoraan sisältöön

Uuden S-Pankin johto esittäytyy

3.2.2014

Toukokuun alussa starttaavan uuden S-Pankin organisaatiorakenne on määritetty ja vastuualueiden vetäjät nimitetty. Uuden S-Pankin organisaatio koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta, jotka ovat Henkilöasiakasliiketoiminta, Varainhoito, välitys ja säilytys sekä Yritykset ja pääomamarkkinat.

 

Henkilöasiakasliiketoiminta-yksikön vetovastuun ottaa LähiTapiola Pankin nykyinen toimitusjohtaja Marja Pajulahti. Pajulahti toimii myös uuden S-Pankin varatoimitusjohtajana. Varainhoito, välitys ja säilytys -liiketoiminnasta vastaa S-Pankin tytäryhtiön FIM Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Mursula. Yritykset ja pääomamarkkinat -yksikön johdossa toimii nykyisen LähiTapiola Pankin pääomamarkkinoista vastaava johtaja ja toimitusjohtajan sijainen, johtaja Eero Saloranta.

Tukitoimintojen vetovastuut jakautuvat siten, että uuden pankin Operaatiot-yksiköstä vastaa jatkossa LähiTapiola Pankin henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Sanna Holm. Lakiasiat ja
compliance -toimintojen vetovastuun ottaa FIMin operatiivinen johtaja Jussi Sokka. Kehitys ja IT -yksikön johdossa jatkaa nykyisen S-Pankin ko. toiminnosta vastaava johtaja Iikka Kuosa. Niin ikään, uuden S-Pankin talousjohtajana ja Taloushallinto ja riskienvalvonta -yksikön vetäjänä jatkaa nykyisen S-Pankin talousjohtaja Aki Gynther. Markkinointi, asiakkuudet ja viestintä -yksikön vetovastuun ottaa S-Pankin markkinointipäällikkö Erkka Viljakainen.

Liiketoiminta-alueiden ja tukitoimintojen johtajat muodostavat uuden S-Pankin johtoryhmän. Johtoryhmän puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

Johtoryhmän jäsenten lisäksi uuden S-Pankin henkilöstöpäälliköksi on nimitetty Merja
Reinilä
ja päästrategiksi Vesa Engdahl.

S-Pankki numeroina 30.6.2013

2,6 miljoonaa asiakasta
1,3 miljoonaa myönnettyä S-Etukortti Visaa
2 357 miljoonaa euroa talletuksia
502 miljoonaa euroa myönnettyjä luottoja

1,2 miljoonaa sähköisten palveluiden käyttäjää
19,0 %:n vakavaraisuusaste

Lisätietoa: Pekka Ylihurula,
toimitusjohtaja, S-Pankki Oy, puh 010 76 82100, pekka.ylihurula@s-pankki.fi

S-ryhmään kuuluva S-Pankki on suomalainen kauppapankki, jolla on yli 2,6 miljoonaa
asiakasta. Se tarjoaa asiakkailleen palvelut päivittäisten raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen ja hankintojen rahoittamiseen. S-Pankin välittämät rahastot ja varainhoidon palvelut tuottaa sen tytäryhtiö FIM. S-Pankki palvelee asiakkaitaan yli 700:ssa S-ryhmän toimipaikassa kautta maan sekä verkkopankissa ja puhelinpalvelussa. S-Pankin palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-Etukortin käyttäjille. S-Pankille on myönnetty kotimaisuutta kuvaava
Avainlippu-tunnus.