Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki ostaa enemmistön FIM-konsernista

28.5.2013

S-Pankki on tehnyt esisopimuksen FIM-konsernin osake-enemmistön ostamisesta. Ensivaiheessa S-Pankki ostaa 51 % FIM-konsernin osakekannasta ja loput 49 % yhteisesti sovittujen ehtojen puitteissa vuoden 2016 alkupuolella. Kaupan myötä S-Pankin tuotevalikoima laajenee rahastosäästämiseen ja varainhoitoon.

 

– S-Pankin asiakkaat ovat toivoneet rahastoja pankin tuotevalikoimaan koko sen olemassaoloajan. Vastaamme siis kaupalla asiakkaidemme odotuksiin. Haluamme olla edistämässä asiakkaidemme mahdollisuuksia säästää ja varautua tulevaisuuteen, kertoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.


Rahastoliiketoimintaan mukaan lähteminen on ollut pitkä tie. Eri vaihtoehtojen kartoittamiseen on käytetty aikaa pitkälti toista vuotta. S-Pankille sopivimmaksi vaihtoehdoksi uuden liiketoiminta-alueen haltuunotolle valikoitui paikkansa rahastokentässä jo vakiinnuttaneen toimijan ostaminen. Parhaimmaksi ja S-Pankin kanssa yhteensopivimmaksi osoittautui FIM.


– FIM ja S-Pankki jakavat samankaltaisen arvopohjan. Olemme molemmat vastuullisia, suomalaisia, aktiivisesti asiakkaalle etua tuottavia yrityksiä. FIMillä on mm. laaja rahastoperhe, joka mahdollistaa laajemman tuotevalikoiman säästämiseen S-Pankin asiakkaille, Ylihurula kertoo.


S-Pankilla on vahva tahto kasvaa ja nousta Suomen suurimpien rahastoyhtiöiden joukkoon vuosikymmenen loppuun mennessä.


– Jatkossa S-ryhmän ostoksista saatavan Bonuksen voi siirtää suoraan rahastoon. Tulemme myös tarjoamaan merkittäviä etuja sekä S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajille että FIMin nykyisille asiakkaille, Ylihurula linjaa yrityskaupan mahdollistamia tulevaisuuden suunnitelmia.


Maistiaisena tulevista asiakaseduista Ylihurula kertoo FIMin tarjoavan S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajille ja FIMin asiakkaille kaikki sijoitukset FIM Varainhoitorahastoihin 3.6.2013 alkaen ilman varainhoitorahastojen merkintä-, lunastus- ja hallinnointipalkkioita.


– Tämä on S-ryhmän asiakasomistajille pysyvästi tarjottava etu, Ylihurula lupaa, ja jatkaa edun koskevan sekä uusia että vanhoja asiakkaita.


Kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston ja Finanssivalvonnan hyväksynnän.

 

Usein kysytyt kysymykset asiakkaille

 

Lisätietoa:


S-Pankki numeroina 31.12.2012


2,6 miljoonaa asiakasta

1,1 miljoonaa myönnettyä S-Etukortti Visaa

2 473 miljoonaa euroa talletuksia

241 miljoonaa euroa henkilöasiakkaille myönnettyjä luottoja

1,2 miljoonaa sähköisten palveluiden käyttäjää

19,4 %:n vakavaraisuusaste 286 työntekijää

S-ryhmään kuuluva S-Pankki on suomalainen kauppapankki, jolla on lähes 2,6 miljoonaa asiakasta. S-Pankki tarjoaa asiakkailleen säästämiseen, maksamiseen sekä hankintojen rahoittamiseen liittyviä palveluja. S-Pankki palvelee asiakkaitaan yli 700:ssa S-ryhmän toimipaikassa ympäri Suomen sekä verkkopankissa ja puhelinpalvelussa. S-Pankin palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajille. S-Pankille on myönnetty kotimaisuutta kuvaava Avainlippu-tunnus.


FIM numeroina 31.12.2012

 

50 000 asiakasta

189 miljoonaa euroa talletuksia

2 200 miljoonan euron hallinnoitava varallisuus

20,1 %:n vakavaraisuusaste

200 työntekijää

FIM on suomalainen sijoituspalvelutalo, joka tarjoaa yksilöllisiä ja monipuolisia sijoitus-, säästämis- ja varainhoitopalveluja. FIM-konserniin kuuluvat emoyhtiö FIM Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt FIM Pankki Oy ja FIM Varainhoito Oy. Helsingissä sijaitsevan päätoimipisteen lisäksi FIMillä on toimipisteet Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. FIM toimii myös Tukholmassa.