Metsä kasvaa aina.
Sijoita S-Metsärahastoon.
Metsä kasvaa aina.
Sijoita S-Metsärahastoon.
Metsä kasvaa aina.
Sijoita S-Metsärahastoon.
Metsä kasvaa aina.
Sijoita S-Metsärahastoon.
Sijoita vaivattomasti metsään

S-Metsärahasto

Avaintietoesite

Miksi S-Metsärahasto?

  • Metsäsijoittamista ilman metsän hoitamiseen liittyviä velvollisuuksia.
  • Tasaista tuotto-odotusta. Tuotto perustuu puun myyntiin ja metsän arvon kasvuun.
  • Pieni minimisijoitussumma, 200 euroa.

Ostaminen on helppoa: 

  • Merkintäpäivä neljä kertaa vuodessa, seuraava 16.12. Tee merkintä verkkopankissa ennen klo 16. Sijoituksen voi tehdä myös muuna aikana, mutta se merkitään rahastoon vasta seuraavana merkintäpäivänä.
  • Tarvitsetko apua? Soita meille 010 76 5800 ma–pe klo 9–20 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Sijoittaisinko metsään? Lue 5 faktaa ja 1 myytti

Metsä tarjoaa vakaata tuottoa ja kassavirtaa. Metsärahasto on helppo tapa omistaa metsää – ja samalla huolehtia suomalaisten metsien elinvoimaisuudesta.

 

Metsärahastojen suosio kasvaa

Metsäsijoituksesta voi saada kilpailukykyistä tuottoa kohtuullisella riskillä. Metsärahastojen suosio onkin kasvussa, sillä rahaston kautta metsää on helppo ja vaivaton omistaa.

Lue artikkeli
Mihin S-Metsärahasto sijoittaa?

S-Metsärahasto sijoittaa pääasiassa Suomessa sijaitseviin metsiin. Rahaston kautta metsäsijoittaminen on todella helppoa. Sijoittajan ei tarvitse itse huolehtia metsien hoidosta tai puiden myynnistä vaan hän voi keskittyä nauttimaan sijoitusten mahdollisesta tuotosta. Metsäsijoittamisessa tuotto muodostuu pääasiassa puuston kasvusta, puun myymisestä ja puun hintojen noususta. Lisäksi rahasto voi jalostaa omistamiaan metsäkiinteistöjä lohkomalla ja kaavoittamalla niitä. Rahasto voi myös vuokrata metsästysoikeuksia ja myydä maa-ainesta, kuten soraa ja turvetta. Rahasto sopii sijoittajalle, joka tavoittelee tasaista ennakoitavissa olevaa tuottoa kohtuullisella riskillä.

Riski
Tuotto 12 kk* 4,75 %
Tuotto alusta* 5,41 % -

Lisätiedot: S-Metsärahasto on osuussarja metsärahastossa, josta huolehtivat S-Pankki-konserniin kuuluvat sijoittamisen ammattilaiset FIMissä. Kyseessä on erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa pääasiallisesti Suomessa sijaitseviin metsäkiinteistöihin.

Seuraavat merkintäpäivät ovat 16.12.2019, 16.3.2020 ja 15.6.2020 klo 16 mennessä.

Tuottohistoria

Sijoitusten jakautuminen

Rahaston {{data.countries}} suurinta aluetta {{data.countriesDate}}

Maa Osuus
{{country.name}} {{country.pct}} %

Rahaston {{data.investments}} suurinta sijoitusta {{data.investmentDate}}

Rahasto Nettoarvosta Muutos
{{investment.name}} {{investment.pct}} % {{investment.change}} %

Palkkiot **

 • {{fee.percent}}

** Lunastuspalkkio on:

  • 4,00 %, jos sijoitusaika on alle 1 vuosi
  • 3,00 % jos sijoitusaika on yli 1 vuosi mutta alle 3 vuotta
  • 2,00 %, jos sijoitusaika on yli 3 vuotta mutta alle 5 vuotta
  • 1,00 %, jos sijoitusaika on yli 5 vuotta mutta alle 6 vuotta
  • 0,00 %, jos sijoitusaika on yli 6 vuotta

Merkintäpalkkio tilitetään rahastoyhtiölle ja lunastuspalkkio tilitetään rahastolle täysimääräisenä. Nämä ovat palkkioiden enimmäismäärät, jotka voidaan veloittaa sijoituksesta kuluina merkinnän ja lunastuksen yhteydessä. Hallinnointipalkkio sisältää säilytyspalkkion.

Rahaston juoksevat kulut (2018) ovat 1,64 %/v. Luku sisältää hallinnointi- ja säilytyspalkkiot sekä mahdollisesti sijoituskohteena olevista rahasto-osuuksista perityt hallinnointi- ja säilytyspalkkiot.

*Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Tuotossa ei ole huomioitu mahdollisia tuotonmaksuja. Alle vuoden toimineiden rahastojen osuussarjojen osalta tuotto esitetään annualisoimattomana.

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan.