Siirry suoraan sisältöön
S-mobiilin pankkipalvelut, verkkopankki ja S-mobiilin tunnistaminen ovat poissa käytöstä keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 23.00–7.00. Pahoittelemme katkosta palveluiden käytössä.

Karon Grilli x S-Pankki

Karon Grilli on toimittaja Karo Hämäläisen ohjelma, joka tarjoilee sijoittajalle herkkuhetkiä. Karon Grilli etsii vastauksia suomalaista sijoittajaa kiinnostaviin kysymyksiin. Kaudella 2024 S-Pankki on mukana tarjoamassa marinadit grillihetkiin ja tarjoilemme täällä uuden kattauksen säännöllisesti.

Katso uusin marinadi

Magnificent Seven eli seitsemän rohkeaa yhtiötä on yksi sijoitusmaailman kuumista puheenaiheista. Ovatko ne niin yhtenäinen joukko kuin nimitys antaa ymmärtää - ja mikä niitä yhdistää?


Ominaisuuspuolelta nostan yhden asian: kyky kasvaa nopeasti. Se on perustunut siihen, että ollaan kaikista haasteista huolimatta investoitu jatkuvasti kasvuun.

Antti Raappana
senior salkunhoitaja, S-Pankki USA

Katso edelliset marinadit

Miksi kukaan osakesijoittaja kiinnostuisi Euroopasta, S-Pankin Eurooppa Osake -rahastosta vastaava salkunhoitaja Seppo Kurki-Suonio?


Eurooppalaiset yhtiöt ovat hyvässä asemassa vihreässä siirtymässä, uusiutuvan energian rakentamisessa ja energiatehokkuudessa. Siellä on globaaleja markkinajohtajia, mutta myös muita tekijoitä, joiden vuoksi osakesijoittajan kannattaa kääntää katse myös Eurooppaan.

Seppo Kurki-Suonio
johtaja, Osakesijoitukset

Yhdysvallat ovat maailmat suurimmat ja myös kaikkein seuratuimmat osakemarkkinat. Onko suomalaisen salkunhoitajan mahdollista saada riittävästi informaatiota, S-Pankin USA -rahastosta vastaava salkunhoitaja Antti Raappana?


Yhdysvallat on tosiaan johtava talous- ja osakemarkkina. Hyvä puoli on se, että Yhdysvaltojen talouskehitystä, raha- ja finanssipolitiikkaa, osakemarkkinoita ja yksittäisiä osakkeita seurataan laajasti – ja tarkasti. Tämä tarkoittaa, että informaatiota on paljon saatavilla.

Antti Raappana
senior salkunhoitaja, S-Pankki USA

Onko sijoittajan syytä olla enemmän huolissaan Kiinasta vai Yhdysvalloista? S-Pankin päästrategi Lippo Suominen kertoo myös muita mahdollisia huolenaiheita - ja syitä, joiden vuoksi niistä ei ehkä tarvitse olla huolissaan


Me sijoittajat rakastamme olla huolissaan: kaivamalla kaivetaan, mikä voisi mennä pieleen, vaikka suurimmaksi osaksi aikaa ei mene.

Lippo Suominen
päästrategi

Onko ESG vain varainhoitajien keino tehdä rahaa? Tuoreessa Karon Grillin marinadissa kuullaan, mistä maailman ESG-sijoittamisen pöydissä tällä hetkellä puhutaan.


Vastuullinen sijoittaminen pyrkii olemaan mahdollisimman objektiivista. Esimerkiksi poissulut pyritään tekemään mahdollisimman objektiivisesti ilman niin sanottua eettistä latausta.

Mika Leskinen
sijoitusjohtaja

Mitä salkunhoitaja tekee yritysvierailulla? Tuoreessa Karon Grillin marinadissa S-Pankki Fennon salkunhoitaja Juha Varis kertoo, mihin hän kiinnittää huomiota esimerkiksi kierrellessään tehtaassa.


Esimerkiksi jos kävelen tehdaslattialla, sitä katsoo miten tehtaan sisäinen logistiikka on järjestetty - siinä on aika paljon eroja.

Juha Varis
senior salkunhoitaja, S-Pankki Fenno

S-Pankin varallisuudenhoito julkisti vastikään biodiversiteettistrategian. Mika Leskinen, mikä se on ja mihin se vaikuttaa?

Maailman talousfoorumi on arvioinut, että ekosysteemipalvelut eli luonnon monimuotoisuus ja tämäntyyppiset asiat vaikuttavat noin 50 prosenttiin maailman bruttokansantuotteesta. On aika luonnollista, että sijoittaja ja pankki ovat miettineet, miten biodiversiteettikato tulee vaikuttamaan jatkossa esimerkiksi sijoituksiin.

Mika Leskinen
sijoitusjohtaja

Mitkä olivat tuloskauden ilonaiheet ja pettymykset, S-Pankki Fennon salkunhoitaja Juha Varis?

Pankit tekivät loistavan tuloksen viime vuonna, konepajayhtiöt samoin. Valitettavasti valtaosa muista on vähän negatiivisella puolella. Heikoimmat ovat rakennussektori ja perusteollisuus, jossa tulokset suorastaan romahtivat.

Juha Varis
senior salkunhoitaja

Mielenkiintoisia aiheita ja ajankohtaisia teemoja

Podcastiemme ja webinaariemme välityksellä voit tutustua mielenkiintoisiin ja ajankohtaisiin teemoihin yhdessä asiantuntijoidemme kanssa.

S-Pankin podcastit

S-Pankin webinaarit

Kiinnostaako sinua rahastosäästäminen?

Rahastovalikoimastamme löytyy vaihtoehtoja niin varovaiselle kuin rohkeallekin sijoittajalle korkorahastoista osakepainotteisempiin rahastoihin. Tutustu rahastoihin, niiden arvoihin ja historiallisiin tuottoihin ja valitse itsellesi sopivin oman riskinsietokykysi ja tuottohakuisuutesi mukaan.

S-Pankin rahastot

 

Materiaalin mukaiset tiedot eivät ole sijoituspalvelulain mukaista sijoitusneuvontaa. S-Pankki Oyj ei vastaa toimenpiteistä, jotka on tehty tämän materiaalin perusteella, eikä katsojien tulisi luottaa yksinomaan tässä esitettyyn tietoon tehdessään sijoituspäätöksiä. Tutustu aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä rahaston avaintietoihin.