Siirry suoraan sisältöön
Läheisen kuolema

Ovatko kuolinpesän pankkipalvelut maksullisia?

Kuolinpesän pankkipalvelut ovat maksuttomia vuoden ajan kuolemasta eteenpäin, jos kuollut henkilö on ollut osuuskaupan asiakasomistaja tai jäsen asiakasomistajataloudessa. Jos kuollut henkilö ei ole kuulunut asiakasomistajatalouteen, veloitetaan palveluista palveluhinnaston mukaisesti. 

Jos kuollut henkilö on ollut osuuskaupan asiakasomistaja, eikä jäsenyyttä irtisanota tai siirretä toiselle henkilölle vuoden kuluessa kuolemasta, osuuskauppa irtisanoo jäsenyyden automaattisesti. Jos kuollut henkilö on kuulunut toisen henkilön asiakasomistajatalouteen, hänet poistetaan taloudesta 12 kuukauden kuluttua.

Huomaathan, että kuolleen henkilön pankkipalvelut muuttuvat maksullisiksi osuuskaupan jäsenyyden päättymisen tai asiakasomistajataloudesta poistumisen myötä. Palveluista veloitetaan voimassa olevan palveluhinnaston mukaisesti. Huomaathan myös, että kuolinpesän maksuista, jotka maksetaan maksupalvelun kautta veloitetaan palveluhinnaston mukainen maksu.

Autamme kuolinpesää kuolleen henkilön tuotteiden ja palveluiden lopettamisessa. Kuolinpesä ei voi avata uusia palveluita tai tuotteita. Huomaathan myös, että emme avaa uusia asiakkuuksia kuolinpesille.

Lue lisää kuolinpesän asioiden hoitamisesta ja palveluiden lopettamisesta verkkosivuiltamme >