Siirry suoraan sisältöön

Miten voin hakea korotusta opintolainaani?

Jos sinulle on jo aiemmin myönnetty opintolaina koko lukuvuodeksi (syksy/kevät) ja siinä on nostamattomia eriä, voit nostaa ne alkuperäisen takauspäätöksen mukaisesti. Huomaathan, että voit saada Kelalta useita takauspäätöksiä, mutta ne koskevat opintotukiosuuksia. Jos opiskeluaikasi pitenee esimerkiksi kesäkuukausille, voit saada suuremman lainatakauksen ulkomaan opiskelujakson ajalle.

Kun sinulla on myönteinen takauspäätös uudelle lukuvuodelle, voit hakea olemassa olevalle opintolainallesi korotusta verkkopankista, kohdasta Lainat > Omat lainat > Opintolaina > Hae korotusta.

Käsittelemme hakemuksesi noin kahdessa arkipäivässä. Myönnetty korotus tulee näkyviin verkkopankkiisi nykyisen opintolainan lainapääoman korotuksena. Muista nostaa korotus erikseen tilillesi klikkaamalla opintolainasi numeroa ja valitsemalla opintolainan sivulta Nosta lainaa.

Veloitamme opintolainan korotuksesta palveluhinnastomme mukaisen maksun. Veloitamme maksun, kun nostat opintolainasi korotuksen. Huomaathan, että maksu veloitetaan jokaisen takauspäätöksen jälkeen ensimmäisestä nostosta.