Siirry suoraan sisältöön
Yleistä lainoistamme

Mikä on positiivinen luottotietorekisteri?

Positiivinen luottotietorekisteri kokoaa yhteen paikkaan tiedot yksityishenkilöiden luotoista. Rekisteristä jokainen voi tarkistaa omien luottojen tietoja. Rekisterin tarkoituksena on torjua kotitalouksien ylivelkaantumista ja auttaa oman talouden hallintaa. 

Tiedot rekisteriin tulevat luotonantajilta. Asiakkaana sinun ei tarvitse ilmoittaa omia tietojasi rekisteriin itse. Kun haet luottoa, luotonantaja pyytää positiivisesta luottotietorekisteristä tiedot rekisteriin ilmoitetuista luotoistasi. Tietoja käytetään lopullisen luottopäätöksen tekemisen tukena. S-Pankissa tarkastelemme luotonmyönnössä aina myös hakijan taloudellista kokonaistilannetta ja arvioimme sitä suhteessa haettuun lainan määrään ja takaisinmaksuaikaan.

Rekisteriä ylläpitää Verohallinto. Voit tarkastaa omat tietosi kirjautumalla rekisterin sähköiseen asiointipalveluun verkkopankkitunnuksillasi. Jos luottotietorekisterissä olevissa tiedoissa on puutteita tai epäselvyyksiä, olethan niiden osalta aina yhteydessä luoton myöntäjään. S-Pankin myöntämiin luottoihin liittyen voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme helpoiten lähettämällä viestin S-mobiilissa tai verkkopankissa.