Siirry suoraan sisältöön

Miten myyn eli lunastan tai vaihdan rahastoja?

Miten myyn eli lunastan rahastoja?

Voit koska tahansa antaa myynti- eli lunastustoimeksiannon rahasto-osuuksista kirjautumalla internet-selaimella verkkopankkiin. S-mobiilissa rahastojen lunastaminen ei ole vielä mahdollista. Myytävän rahasto-osuuden tarkka arvo ei ole tiedossa lunastustoimeksiannon antohetkellä. Rahasto-osuuden arvoon vaikuttaa se, milloin lunastustoimeksianto on jätetty ja minkä päivän arvolla lunastus toteutuu. Yleisesti lunastukset toteutetaan pankkipäivinä. Esimerkiksi Varainhoitorahastoilla lunastus toteutetaan kuluvan pankkipäivän kurssilla, jos toimeksianto on jätetty ennen kello 14. Rahaston lunastus toteutetaan rahaston sääntöjen mukaisesti ja säännöistä saa lisää tietoa yksittäisen rahaston toimeksiantojen katkoajasta sekä lunastusaikataulusta. Pääsääntöisesti lunastukset toteutuvat 1-3 pankkipäivän kuluessa. Toteutuneen myynnin näet verkkopankin Säästöt ja sijoitukset-osiossa pääsääntöisesti kolmen pankkipäivän kuluessa toimeksiannosta.

Rahaston myyminen verkkopankissa:

  1. Valitse Säästöt ja sijoitukset.
  2. Klikkaa rahaston nimen kohdalla olevaa Myy-painiketta.
  3. Valitse paljonko haluat myydä.
  4. Hyväksy tekemäsi muutos.

Huomioithan, että rahastojen myyminen ei lopeta käytössäsi olevaa Bonus rahastoon- tai jatkuva rahastosäästäminen -palvelua. Voit jatkaa säästämistä normaalisti myymisestä huolimatta.

Miten vaihdan rahastoja?

Rahasto-osuuksien myynnin sijaan voit myös vaihtaa niitä toisen rahaston osuuksiin.  Voit koska tahansa tehdä vaihtotoimeksiannon verkkopankissasi. Vaihdettavien rahasto-osuuksien arvo ei ole tiedossa vaihtotoimeksiannon antohetkellä. Vaihtotoimeksiannossa toteutetaan myynti- ja ostotoimeksianto rahastojen sääntöjen mukaisesti. Toteutuneen vaihtotoimeksiannon näet Omat sijoitukset -sivuilla pääsääntöisesti kolmen päivän kuluessa, pois lukien esim. kiinteistörahastot.

Rahaston vaihtaminen verkkopankissa:

  1. Valitse Säästöt ja sijoitukset.
  2. Klikkaa rahaston nimen kohdalla olevaa Vaihda-painiketta.
  3. Valitse paljonko haluat vaihtaa.
  4. Valitse ostettava rahasto.
  5. Hyväksy tekemäsi muutos.

Siirtyminen S-Pankki-rahastosta toiseen S-Pankki-rahastoon oikeuttaa vaihtoetuun: asiakkaana säästät matalamman kahdesta palkkiosta (joko lunastus- tai merkintäpalkkio). Vaihtoetu ei koske palkkiota, joka tilitetään rahastolle. Palkkiot vaihtelevat rahastoittain, ja voit tarkistaa veloitettavan palkkion rahaston esittelysivulta. S-Pankki Varainhoito-rahastojen merkitsemisestä tai lunastamisesta ei peritä palkkiota.