Siirry suoraan sisältöön

Miten myyn eli lunastan tai vaihdan rahastoja?

Miten myyn eli lunastan rahastoja?

Voit koska tahansa myydä eli lunastaa rahasto-osuuksia verkkopankissa. Myytävän rahasto-osuuden tarkka arvo ei ole tiedossa lunastustoimeksiannon antohetkellä. Rahaston lunastus toteutetaan rahaston sääntöjen mukaisesti, joka on pääsääntöisesti seuraavan pankkipäivän kuluessa. Toteutuneen myynnin näet verkkopankin Säästöt ja sijoitukset-osiossa viimeistään kolmen pankkipäivän kuluessa toimeksiannosta.

Rahaston myyminen verkkopankissa:

  1. Valitse Säästöt ja sijoitukset.
  2. Klikkaa rahaston nimen kohdalla olevaa Myy-painiketta.
  3. Valitse paljonko haluat myydä.
  4. Hyväksy tekemäsi muutos.

Huomioithan, että rahastojen myyminen ei lopeta käytössäsi olevaa Bonus rahastoon- tai jatkuva rahastosäästäminen -palvelua. Voit jatkaa säästämistä normaalisti myymisestä huolimatta.

Miten vaihdan rahastoja?

Rahasto-osuuksien myynnin sijaan voit myös vaihtaa niitä toisen rahaston osuuksiin.  Voit koska tahansa tehdä vaihtotoimeksiannon verkkopankissasi. Vaihdettavien rahasto-osuuksien arvo ei ole tiedossa vaihtotoimeksiannon antohetkellä. Vaihtotoimeksiannossa toteutetaan myynti- ja ostotoimeksianto rahastojen sääntöjen mukaisesti. Toteutuneen vaihtotoimeksiannon näet Omat sijoitukset -sivuilla kolmen päivän kuluessa, pois lukien metsä- ja asuntorahasto.

Rahaston vaihtaminen verkkopankissa:

  1. Valitse Säästöt ja sijoitukset.
  2. Klikkaa rahaston nimen kohdalla olevaa Vaihda-painiketta.
  3. Valitse paljonko haluat vaihtaa.
  4. Valitse ostettava rahasto.
  5. Hyväksy tekemäsi muutos.

Vaihdon yhteydessä peritään vain lunastus- tai merkintäpalkkio korkeammasta toimeksiannosta. Palkkiot vaihtelevat rahastoittain, ja voit tarkistaa veloitettavan palkkion rahaston esittelysivulta. S-Säästörahastojen ostamisesta tai myymisestä ei peritä palkkiota.