{{primaryCategory.Title}}

Voinko siirtää toisessa pankissa olevan arvo-osuustilini S-Pankkiin?

Kyllä voit. S-Pankissa arvo-osuustiliä käytetään verkkopankissa. Huomaathan, että S-Pankkiin ei voi siirtää sellaista arvo-osuustiliä, jossa on listaamattomia osakkeita tai arvopapereita. Listaamaton osake tai arvopaperi on sellainen, jolla ei voi käydä kauppaa julkisesti. Jos yrityksen nimen perässä ei lue Oyj, tällöin se ei todennäköisesti ole julkinen. Asia kannattaa tarkistaa kuitenkin vielä esimerkiksi yrityksen verkkosivuilta tai muista yritystiedoista.

Ennen arvo-osuustilin siirtämistä ota käyttöösi S-Osakekauppa. Voit avata sen verkkopankissasi, kohdassa Säästöt ja sijoitukset > S-Osakekauppa. Kun S-Osakekauppa on käytössäsi, lähetä meille pyyntö arvo-osuustilin siirtämisestä viestillä verkkopankissa. Valitse viestin aiheeksi Säästäminen ja sijoittaminen. Kerro viestissä alla olevat tiedot.

  1. Siirrettävän arvo-osuustilin numero (35 merkkiä pitkä).
  2. Säilyttäjäpankin nimi (mistä arvo-osuustilisi siirretään).
  3. Arvopapereiden hankintatiedot (hankintapäivä, määrä ja hinta).

Helpoin tapa toimittaa tiedot, on pyytää nykyiseltä arvo-osuustilin säilyttäjäpankilta raportti, josta tiedot suoraan ilmenevät. Voit liittää raportin verkkopankin viestin liitteeksi. Voit toimittaa tiedot myös vapaamuotoisesti. Tarkistathan tällöin tietojen oikeellisuuden huolellisesti, jotta siirto sujuu ongelmitta.

Huomaathan, että arvopapereiden hankintatiedot (hankintapäivä, määrä ja hinta) eivät siirry automaattisesti arvo-osuustilin siirron yhteydessä. Hankintatiedot tulee toimittaa hankintaerittäin. Hankintaerällä tarkoitetaan jokaisen omistamasi arvopaperin alkuperäistä ostoa sekä jokaista lisäsijoitusta. Hankintaerien toimittaminen on tärkeää, jos haluat että tiedot pysyvät ajan tasalla myös siirron jälkeen. Listaathan kaikki siirtyvät arvopaperit. Jos arvopaperin hankintahinta ei ole tiedossa, mainitsethan senkin. Hankintatietojen päivittämisestä muulloin kuin siirron yhteydessä veloitetaan hinnastomme mukainen maksu.

Otathan huomioon, että siirron aikana ei saa käydä kauppaa arvo-osuustilin kautta. Jos kauppaa käydään siirron aikana, tilin siirtäminen hylkääntyy. Pyrimme tekemään siirron mahdollisimman pian. Yleensä tilin siirtämisessä menee noin 5 arkipäivää.