Siirry suoraan sisältöön

Mitä tarkoittavat kortin turvarajat ja käyttöalue?

Kortin turvarajoihin ja käyttöalueeseen tehtävät muutokset astuvat heti voimaan. Rajojen ja alueen muuttaminen on maksutonta.

Turvarajat

  • Käteisnostoraja on kortille asetettava vuorokausikohtainen euromäärä, joka koskee kaikkia automaatilla sekä kassoilla kortilla tehtävien käteisnostojen yhteissummaa. Oletusarvona kortin käteisnostoraja on 500 euroa, ja sen voi muuttaa enintään 1500 euroon/vuorokausi.
  • Verkkomaksuraja on kortille asetettava vuorokausikohtainen euromäärä, jota suurempaa verkko-ostosta kortilla ei voi vuorokaudessa maksaa. Verkkomaksuraja voi olla 0–10 000 euroa/vuorokausi. Raja päivittyy Credit/Debit-kortin kummallekin ominaisuudelle eli se koskee sekä pankki- että luottotililtä tehtäviä verkkomaksuja. 
  • Ostoraja on kortille asetettava vuorokausikohtainen euromäärä, joka koskee kortin Debit-ominaisuudella eli pankkitililtäsi tehtäviä varmennettuja ostoja. Rajalla ei ole vaikutusta luotolla maksettaviin credit-puolen ostoihin. Vuorokausikohtainen ostoraja voi olla 0–50 000 euroa.

Käyttöalue

Kortin käytön turvallisuutta voi lisätä maantieteellisellä aluerajauksella (geo-blocking). Vaikka korttien käyttö on turvallista, voi korttien tiedot joskus joutua vääriin käsiin esimerkiksi tietomurron yhteydessä. Myös matkustaessa saattaa tulla vastaan tilanteita, joissa yritetään kortin väärinkäyttöä. Maarajauksen avulla korttia voi käyttää ainoastaan kortinhaltijan itse määrittämillä alueilla. Maarajauksen avulla on esimerkiksi mahdollista estää kortin tietojen käyttö muualla kuin Suomessa, jos itse oleskelee vain kotimaassa. Kortin käyttöalueen rajausvaihtoehdot ovat seuraavat: Suomi, Pohjoismaat ja Viro, Eurooppa, koko maailma. On suositeltavaa, että asetat käyttöalueeksi Suomen ja muutat rajausta tarvittaessa, esimerkiksi matkan ajaksi.

Voit muuttaa turvarajoja kortillesi kätevästi verkkopankissa tai S-mobiilissa kortin tiedoissa.