Siirry suoraan sisältöön

Milloin ja miten minun pitää alkaa maksaa opintolainaa takaisin?

Lainaa lyhennetään suoraveloituksella S-Pankin tililtäsi, jonka olet valinnut lainanhoitotiliksi. Hoitotili on oltava sinun nimissäsi. Toisen henkilön tili ei voi olla lainanhoitotili. Opintolainaa ei myöskään voi veloittaa toisen pankin tililtä eikä siitä ole mahdollista lähettää e-laskua tai sähköistä laskua Postin palvelun kautta.

Lisäämme korot nostamasi opintolainan määrään kaksi kertaa vuodessa. Tätä kutsutaan koron pääomittamiseksi. Opintolainan korot pääomitetaan vuosittain 15.6. ja 15.12. automaattisesti. Opintolainasi määrä siis kasvaa korkojen verran. Pääomitamme korot vielä yhden lukukauden ajan viimeisen opintotukilukukautesi jälkeen. Jos esimerkiksi saat viimeisen kerran opintotukea keväällä 2024, pääomitamme korot vielä joulukuussa 2024. Viimeisen pääomituksen jälkeen korot veloitetaan lainanhoitotililtäsi automaattisesti kolmen kuukauden välein eli ensimmäinen koron maksu on 15.3.2025.

Opintolainan takaisinmaksu alkaa noin kaksi vuotta sen jälkeen, kun olemme pääomittaneet lainasi korot viimeisen kerran. Kun lyhennyksen maksaminen alkaa, teemme puolestasi suunnitelman lainan takaisinmaksamisesta ja ilmoitamme sen sinulle viestillä verkkopankissa. Opintolainan lyhennys veloitetaan tililtäsi tekemämme suunnitelman mukaisesti neljä kertaa vuodessa: maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun 15. päivänä. Sinun ei tarvitse itse erikseen maksaa opintolainaa takaisin, vaan veloitus tapahtuu automaattisesti.

Saat takaisinmaksuaikaa enintään 30 vuotta siitä, kun olet nostanut opintolainaa ensimmäisen kerran. Opintolainan takaisinmaksu alkaa noin kahden vuoden kuluttua opintojesi päättymisestä. Lähetämme verkkopankkiisi maksusuunnitelman puolivuotta (joulu- ja kesäkuussa) ennen ensimmäisen veloituksen eräpäivää. Jos haluat muuttaa ehdottamaamme suunnitelmaa lainan takaisinmaksusta, lähetä meille viesti verkkopankissa. Maksuohjelman muutoksia varten lainan maksujen tulee olla ajan tasalla. Ilmoita seuraavat tiedot:

  • Kuinka suuren summan haluaisit maksaa kuukausittain tai neljästi vuodessa?
  • Minä päivänä kuukaudesta haluaisit lyhennyksen menevän tililtäsi?
  • Miltä tililtä haluaisit lyhennyksen menevän?

Maksusuunnitelman muutoksista veloitamme palveluhinnastomme mukaisen maksun.