Siirry suoraan sisältöön

Milloin ja miten minun pitää alkaa maksaa opintolainaa takaisin?

Lisäämme korot nostamasi opintolainan määrään kaksi kertaa vuodessa. Tätä kutsutaan koron pääomittamiseksi. Opintolainan takaisinmaksu alkaa noin kaksi vuotta sen jälkeen, kun olemme pääomittaneet lainasi korot viimeisen kerran.  Opintolainan korot pääomitetaan vuosittain 15.6. ja 15.12. automaattisesti. Opintolainasi määrä siis kasvaa korkojen verran. Pääomitamme korot vielä yhden lukukauden ajan viimeisen opintotukilukukautesi jälkeen. Jos esimerkiksi saat viimeisen kerran opintotukea keväällä 2020, pääomitamme korot vielä joulukuussa 2020.

Saat takaisinmaksuaikaa enintään 30 vuotta siitä, kun olet nostanut opintolainaa ensimmäisen kerran.

Kun lyhennyksen maksaminen alkaa, teemme puolestasi suunnitelman lainan takaisinmaksamisesta ja ilmoitamme sen sinulle viestillä verkkopankissa. Opintolainan lyhennys veloitetaan tililtäsi tekemämme suunnitelman mukaisesti neljä kertaa vuodessa: maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun 15. päivänä. Sinun ei tarvitse itse erikseen maksaa opintolainaa takaisin, vaan veloitus tapahtuu automaattisesti.

Jos haluat muuttaa ehdottamaamme suunnitelmaa lainan takaisinmaksusta, lähetä meille viesti verkkopankissa ja ilmoita seuraavat tiedot:

  • Kuinka suuren summan haluaisit maksaa kuukausittain tai neljästi vuodessa?
  • Minä päivänä kuukaudesta haluaisit lyhennyksen menevän tililtäsi?
  • Miltä tililtä haluaisit lyhennyksen menevän?

Maksusuunnitelman muutoksista veloitamme palveluhinnastomme mukaisen maksun.