Koronan vaikutukset asiakaspalveluun – suosittelemme asiointia S-mobiilissa ja verkkopankissa Lue lisää
{{primaryCategory.Title}}

Miten saan avattua pankkipalveluita alaikäiselle lapselleni?

Vanhemmat voivat hakea pankkitiliä, verkkopankkitunnuksia ja pankkikorttia yhdessä lapsen kanssa asiakaspalvelupisteessämme. Kun lapselle tai nuorelle avataan palveluita, tarvitaan suostumus kaikilta edunvalvojilta. Vanhemmat voivat myös valtuuttaa toisensa asioimaan yksin lapsen tai nuoren palveluiden avaamiseksi asiakaspalvelupisteessämme.

Alaikäisellä voi olla käytössään oma tili tai käyttöoikeus vanhempansa tiliin, jolloin lapsi voi tallettaa tai nostaa rahaa asiakaspalvelupisteissämme esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Ensisijaisesti vanhemmat voivat käyttää lapsen tiliä vain yhdessä. Molemmilla voi kuitenkin olla oikeus käyttää tiliä itsenäisesti, kun tämä määritetään tilin avaamisen yhteydessä.

Yli 7-vuotiaalle lapselle voi tilata S-Etukortti Visa Debit -kortin tilinkäyttövälineeksi ja yli 12-vuotiaalle voi avata omat verkkopankkitunnukset. Näitä palveluita varten myös alaikäinen tulee tunnistaa henkilöllisyystodistuksesta asiakaspalvelupisteellä.

Jos lapsi on yli 15-vuotias, hän voi avata asiakaspalvelupisteellämme oman tilin myös yksin palkkatulojaan tai suoraan hänelle maksettavia sosiaalietuuksia varten. Tällöin vanhemmat voivat saada tiedot lapsen tilistä, mutta tiliä ei voi käyttää ilman hänen suostumustaan.

Säästämisen ja sijoittamisen palveluiden avaaminen onnistuvat verkkopankissamme.

 

Lisätietoa alaikäisen pankkipalveluista