Siirry suoraan sisältöön

Miten saan avattua pankkipalveluita alaikäiselle lapselleni?

Vanhemmat voivat yhdessä avata lapselle tilin S-Pankkiin. Tilin voi avata S-Pankin verkkopankissa tai ajanvarauksella asiakaspalvelupisteessämme. Vanhemmat voivat hakea lapselle myös verkkopankkitunnuksia ja pankkikorttia yhdessä lapsen kanssa asiakaspalvelupisteessämme. Kun lapselle tai nuorelle avataan palveluita, tarvitaan suostumus molemmilta vanhemmilta. Vanhemmat voivat myös valtuuttaa toisensa asioimaan yksin lapsen tai nuoren palveluiden avaamiseksi. Valtuutuksen voi antaa S-Pankin verkkopankissa tai valtakirjalla asiakaspalvelupisteellä. Valtakirjalla valtuutuksen antavan vanhemman on oltava S-Pankin asiakas ja valtakirjan tulee olla alkuperäinen. 

Lapsella voi olla käytössään oma tili tai käyttöoikeus vanhempansa tiliin, jolloin lapsi voi tallettaa tai nostaa rahaa asiakaspalvelupisteissämme esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Tilin avaamisen yhteydessä vanhemmat päättävät, käyttävätkö he lapsen tiliä aina yhdessä vai voivatko he käyttää tiliä itsenäisesti. Jos tiliä saa käyttää vain yhdessä, on molempien vanhempien aina oltava paikalla, kun tiliin tehdään muutoksia tai sieltä esimerkiksi nostetaan rahaa. Jos vanhemmat haluavat käyttää tiliä vain yhdessä, tiliin ei voi tilata korttia ja sitä ei voi käyttää verkkopankissa. 

Yli 7-vuotiaalle lapselle voi tilata S-Etukortti Visa Debit -kortin tilinkäyttövälineeksi ja yli 12-vuotiaalle voi avata omat verkkopankkitunnukset. Näitä palveluita varten myös lapsi tulee tunnistaa henkilöllisyystodistuksesta asiakaspalvelupisteellä.

Jos nuori on yli 15-vuotias, hän voi avata asiakaspalvelupisteellämme oman tilin myös yksin palkkatulojaan tai suoraan hänelle maksettavia sosiaalietuuksia varten. Tällöin vanhemmat voivat saada tiedot nuoren tilistä, mutta tiliä ei voi käyttää ilman hänen suostumustaan.

Lapselle voi myös säästää rahastoon tekemällä kertasijoituksen tai säästämällä kuukausittain lapsen tililtä. Lapsen varoja voi sijoittaa useimpiin rahastoihin. Säästämisen ja sijoittamisen palveluiden avaaminen onnistuu verkkopankissa, jos lapsella on jo oma S-Tili. 

Lue lisää lapsen pankkipalveluista verkkosivuiltamme