Siirry suoraan sisältöön

Lähimaksulla maksat pikkuostokset nopeasti ja turvallisesti

Joko olet kokeillut lähimaksamista? Se on turvallinen tapa maksaa alle 50 euron ostokset. Lähimaksu ei vaadi lainkaan tunnuslukua, joten se ei voi myöskään joutua vääriin käsiin. 

 

Lähimaksun suosio on kasvanut vauhdilla: kesäkuussa 2018 jo lähes 45 prosenttia S-Etukortti Visoilla tehdyistä pankkikorttimaksuista oli lähimaksuja. 

Lähimaksussa pankkikortti viedään muutaman sentin päähän maksupäätteestä ja pidetään hetki paikallaan. Sinun ei siis tarvitse laittaa korttiasi maksupäätteeseen eikä näppäillä tunnuslukua. Tunnistat lähimaksuun soveltuvat kortit ja maksupäätteet kaarisymbolista.

”Tosin väärinkäytön ehkäisemiseksi myös lähimaksamisessa maksupääte pyytää ajoittain viemään kortin sirulukijaan ja antamaan kortin tunnusluvun. Näin varmistutaan, että kortti on oikealla omistajalla”, kertoo korttimaksamisen tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista.

Näppärästi ilman tunnuslukua

Lähimaksu on turvallinen tapa maksaa pieniä ostoksia, koska silloin kukaan ei voi urkkia tunnuslukua olan yli.

”Esimerkiksi kioskilla tai baaritiskillä maksaessa tunnusluku ei voi päätyä väärän ihmisen tietoon, koska sitä ei tarvitse naputella”, Lundell huomauttaa.

Lähimaksu helpottaa ja sujuvoittaa maksamista, joten kassajonot soljuvat eteenpäin nopeammin. Lähimaksulla on kätevä maksaa myös hyvin pieniä ostoja, joihin aiemmin tyypillisesti käytettiin käteistä.

Kun maksat lähimaksulla, tunnuslukusi ei voi joutua vääriin käsiin."

Lähimaksu ei onnistu vahingossa

Moni miettii, onko tällainen ilman tunnuslukua tapahtuva maksaminen turvallista. Onko esimerkiksi mahdollista, että maksupääte lukee kortin, kun kävelet kassan ohi kortti taskussasi?

”Lähimaksu ei onnistu kaukaa vahingossa. Kortti täytyy viedä hyvin lähelle maksupäätettä ja pitää sitä paikallaan hetken aikaa. Maksaminen on siis turvallista”, Lundell sanoo.

Välillä esiin nousee myös huoli siitä, että rikollinen pystyisi tehtailemaan maksutapahtumia omaan piikkinsä viemällä maksupäätteen kukkaron lähelle ruuhkaisissa paikoissa, kuten bussissa.

”Se ei olisi helppoa. Maksupääte pitäisi viedä todella lähelle matkustajan kukkaroa ja pitää siinä hetki paikallaan, kunnes pääte ilmoittaa tapahtuman onnistumisesta”, Lundell rauhoittelee.

”Sen lisäksi rikollinen tarvitsisi sopimuksen korttitapahtumien vastaanottamiseksi ja tilin pankista tapahtumien hyvitystä varten. Kiinni jäämisen riski on siis todella suuri.”

Lähimaksu onnistuu näin helposti:

  1. Vie maksukortti muutaman sentin päähän maksupäätteestä ja pidä hetki paikallaan.
  2. Maksupääte ilmoittaa lähimaksutapahtuman onnistumisesta valo- tai äänimerkillä.
  3. Maksu veloitetaan pankkitililtäsi.

 

S-ryhmän toimipaikoissa voit myös kirjata Bonuksen viemällä S-Etukortti Visan maksupäätteen lähelle ennen maksamista. Tämän voit tehdä ostosten loppusummasta riippumatta.

Tutustu lähimaksuominaisuudella varustettuun S-Etukortti Visaan

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat