Siirry suoraan sisältöön

Suuret menot syntyvät pienistä puroista

Miten palkan saisi riittämään vähän pidemmälle? S-Pankki ja Marttaliitto keräsivät viisi helppoa arjen säästövinkkiä, joiden avulla voit vuositasolla säästää jopa satoja euroja.

Asuminen

”Kodin sähkönkulutuksen voi tarkistaa energiamittarin avulla. Monet vanhat kodinkoneet voivat salaa olla todellisia sähkösyöppöjä”, kertoo Marjo Ranta Marttaliiton kotitalousneuvonnasta.

Helposti arjen tohinassa unohtuvat pienet asiat, kuten sähkötöpselien ottaminen pois seinästä ja valojen sammuttaminen, kasvattavat nekin sähkölaskua vaivihkaa.

”Kodin lämpötilan pienikin laskeminen säästää lämmityskuluissa yllättävän paljon”, Ranta huomauttaa.

”Jokainen aste nostaa lämmityskuluja noin 5 prosenttia.”

Ruoka

”Ruokakuluista säästäessä tärkeintä on suunnitelmallisuus”, kertooRanta.

Viikon ostokset kannattaa suunnitella etukäteen, jolloin kodin ruokahävikki vähenee, ja turhia herätehankintoja ei pääse syntymään. Myös kausituotteiden ja kaupan omien tuotemerkkien suosiminen pienentää ruokalaskua.

Ranta kehottaa kuluttajaa myös luottamaan omiin aisteihinsa.

”Parasta ennen -päivä ei automaattisesti tarkoita, että tuote olisi pilalla. Viimeinen käyttöpäivä on eri asia, ja sen jälkeen ruokaa ei tule syödä.”

Kulutustavarat

Vaatehankinnoissa säästää suosimalla kestävää ja käytettyä. Tarkka pesu ja huolto pidentävät vaatteen käyttöikää, ja kun vaatteet pesee 40 asteessa 60 asteen sijaan, säästää samalla sähkölaskussa.

”Kannattaa myös kiinnittää huomiota pieniin arjen hankintoihin. Kolmen euron erikoiskahvi päivässä voi tehdä vuodessa jo satasia”, Ranta muistuttaa.

”Pieniä, juoksevia kuluja on kätevä seurata tarkoitukseen kehitetyillä mobiilisovelluksilla.”

Kolmen euron erikoiskahvi päivässä voi tehdä vuodessa jo satasia.”

Pankkipalvelut

S-Pankki tarjoaa asiakkailleen maksuttomat peruspankkipalvelut. Yksistään niistä voi syntyä 150 euron säästöä vuodessa. Myös pankkipalveluissa keskittäminen usein kannattaa.

”On hyvä miettiä, tarvitseeko todella useita palveluja samaan käyttötarkoitukseen, kuten rinnakkaisia luottokortteja päällekkäisine kuluineen. Yhteen pankkiin keskittäminen myös helpottaa kulujen seuraamista”, kertoo S-Pankin kehityspäällikkö Anna Kurtelius.

”Pankkimaksut muodostuvat pienistä puroista, ja kuluttajan voi olla vaikea hahmottaa, mistä kaikesta pankit veloittavat. S-Pankki onkin panostanut pankkipalveluiden vertailun helpottamiseen”, Kurtelius summaa. S-Pankin verkkosivuilta löytyvän hyötylaskurin avulla voi vertailla pankkiasiakkuuden hintaa eri pankeissa.

Huomiota kannattaa kiinnittää myös asiointikanaviin, ettei tule huomaamattaan maksaneeksi turhaan palvelusta, jonka voisi helposti hoitaa digitaalisessa kanavassa. E-laskut ja verkkopankin käyttö säästävät rahaa.

S-Pankin asiakkaiden kannattaa myös hyödyntää ilmaista S-mobiili-sovellusta. Se tuo kännykkään pankin palvelujen lisäksi S-ryhmän parhaimmat edut. Lisäksi voit S-mobiilin avulla seurata Bonuksen kertymistä.

Vakuutukset

Vakuutusmaksuissa säästää ennen kaikkea keskittämällä. Vakuutettavia asioita löytyy usein monelta eri elämänalueelta: koti-, auto-, sairaus- ja matkavakuutus. Vakuutusyhtiöt palkitsevat etuuksilla asiakkaittaan, jotka keskittävät mahdollisimman monta eri osa-aluetta samalle yhtiölle. LähiTapiolan vakuutusmaksut kerryttävät lisäksi S-Bonusta.

Vertaile pankkiasiakkuuden kustannuksia hyötylaskurilla

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat