Siirry suoraan sisältöön

Oletko sinä Bonuksen arkihyödyntäjä, prosenttitutka, unelmasäästäjä vai Bonus-ummikko?

Tapoja käyttää Bonusta on monia: tunnistimme asiakasdatamme perusteella neljä keskeisintä bonustelijaryhmää. Monella suomalaisella on S-Tilillään pieni "lottovoitto" piilossa.

S-ryhmän asiakasdatasta seuloutuu selkeästi neljä eri bonustelijaryhmää. Ryhmästä ensimmäinen, arkihyödyntäjät, käyttävät Bonusta osana perheen normaalia kuukausibudjettia. Tämä ryhmä saa palkkansa S-Tilille, ja tilille kuukausittain maksettavat Bonukset hyödynnetään rahana muun tulovirran joukossa.

Prosenttitutkat ovat mielenkiintoinen ryhmä. Heillä surraa koko ajan prosenttilaskuri päässä. Kun he näkevät Prisman hyllyssä esimerkiksi kolmenkympin kuulokkeet, osaavat he vähentää automaattisesti odotettavissa olevan bonusprosenttinsa, ja käsittelevät Bonusta ikään kuin se olisi jo ostohetkellä saatava alennus, johtaja Veli-Pekka Ääri SOK:sta kertoo.

Unelmasäästäjät ohjaavat Bonukset esimerkiksi säästörahastoon ja ostavat kertyvillä rahoilla jotain isompaa – vaikka Lapin-matkan tai uuden pesukoneen.

Neljäs bonustelijaryhmä eli Bonus-ummikkot ovat harmittavan yleisiä.

- Bonus-ummikot keräävät kyllä Bonuksia S-Etukortilla, mutta eivät ole tietoisia, että se kerryttää heille ihan oikeaa rahaa. Haluamme pitää tästä nyt meteliä, sillä käyttämätön Bonus on kuin pieni lottovoitto, joka jää lunastamatta. Toisaalta on hyvä, että rahat eivät tililtä mihinkään katoa, Ääri kertoo.

Ääri kuulee S-ryhmän asiakasomistajilta säännöllisesti erilaisia kertomuksia siitä, miten Bonus on heidän elämäänsä vaikuttanut. Yksi varmasti mieleenpainuvimmista oli Äärin viime vuoden lopulla saama viesti Balilta. 

- Sain hiljattain sähköpostia Balilta viisilapsisen perheen isältä, joka oli saanut aikoinaan anopiltaan häälahjaksi osuuskaupan jäsenyyden. Perhe oli käyttänyt S-Etukorttia vuosikaudet, mutta unohtanut seurata tilinsä kertymää. Kun he olivat vihdoin saaneet tarkistettua S-Pankissa tilinsä saldon, oli siellä lähes 10 000 euroa, jolla koko poppoo päätti lähteä sitten Balille. Perhe siinä itsekin totesi, että kyllä se osuuskaupan jäsenyys on vaan kova juttu, Ääri kertoo.

Testaa, millainen bonustelija sinä olet

Laita Bonus poikimaan

Artikkeli julkaistu aiemmin S-kanavalla 27.3.2018.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat