Siirry suoraan sisältöön

Lomareissu tiedossa? Näin suomalaiset maksavat maailmalla

Kun edessä on hauska kesäreissu ulkomaille, raha-asioista ei kannata stressata. S-Etukortti Visa on luotettava matkakumppani, kun maksat kortilla tai tarvitset käteistä. Tiedätkö, missä maassa suomalaiset käyttävät Visaa eniten?

Suomalaiset käyttävät Visa-korttia eniten, kun aurinko paistaa ja ollaan vapaalla: heinäkuussa korttia käytetään 60 prosenttia enemmän kuin yleensä. Arjen koittaessa kortin käyttö vähenee.

Ulkomaanmatkalle kortti otetaan yleensä mukaan. Se onkin fiksua, sillä S-Etukortti Visan käyttö on yhtä helppoa ulkomailla kuin kotimaassakin. Tyypillisesti suomalaiset ovat maksaneet kortilla isommat ostokset ja sen käyttö lisääntyy voimakkaasti myös pienemmissä hankinnoissa. 

                 

  

Luotolla vai tililtä?

Visa tunnetaan luottokorttina, mutta tarkat suomalaiset käyttävät mielellään debit-korttia. Peräti 80 prosenttia maksutapahtumista tehdään debit-kortilla eli käyttötililtä myös ulkomailla. Luottokortti on silti tarpeen monessa tilanteessa. Esimerkiksi hotellit tai autovuokraamot haluavat usein luottokortin maksutakuuksi. Ulkomailla kortilla maksetaankin eniten hotelli- tai muita majoituskuluja ja ravintolalaskuja. 

Kortti on luotettava maksuväline myös verkkokaupassa. Turvallisimpia ovat sivustot, jotka tukevat vahvaa tunnistamista (Verified by Visa). Muutoin kannattaa tarkistaa, että selainikkunan alareunassa näkyy ehjä avain tai lukittu lukko, ja että selaimen osoiterivillä on http:n asemasta https://

                 

 

Kortilla vai käteisellä?

Turvallisuus on kortilla maksamisen tärkeimpiä ominaisuuksia. Jos käteinen raha katoaa matkalla, sitä tuskin enää saa takaisin.

Kadonnut kortti kannattaa sulkea heti. Turvarajojen asettaminen kortille on helppo tapa turvata kortti sen varalta, että korttisi tai sen tiedot joutuvat vääriin käsiin. S-Etukortti Visalle voi asettaa käteisnostorajan sekä osto- ja verkkomaksurajan. Lisäksi voit rajata korttisi maantieteellistä käyttöaluetta. Rajoja ja käyttöaluetta voi muuttaa itse verkkopankissa tai S-mobiilissa.

Matkalla olisi hyvä olla mukana myös hieman käteistä ja varalta toinen maksukortti. Vertailemalla muutaman rahanvaihtopaikan sekä automaattinoston valuuttakursseja sekä palvelumaksuja voit tarkistaa, tuleeko edullisemmaksi nostaa käteistä automaatista tai vaihtaa rahaa valuutanvaihtopisteessä. Näkyvin vaihtaja ei välttämättä tarjoa parasta kurssia. Voit nostaa S-Etukortti Visallasi käteistä helposti kaikista Visa-tunnuksella merkityistä automaateista.

Ulkomailla kortilla maksaessa saa edullisimman vaihtokurssin, kun valitsee maksupäätteellä valuutaksi paikallisen rahayksikön.

Matkan jälkeen harva jaksaa lähteä vaihtamaan valuuttaa takaisin euroiksi. Setelit jäävät matkamuistoksi tai odottamaan seuraavaa matkaa. Ja kolikot, ne aina tahtovat jäädä kiusaksi kilisemään lompakkoon eurojen sekaan. Käyttämällä korttia tämäkin pieni harmi jää pois.

Lisätietoa S-Etukortti Visasta

                 

                 

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat