Siirry suoraan sisältöön
S-mobiilin pankkipalvelut, verkkopankki ja S-mobiilin tunnistaminen ovat poissa käytöstä keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 23.00–7.00. Pahoittelemme katkosta palveluiden käytössä.

Näin aloitat sijoittamisen – kaksi helppoa tapaa

Miten aloittaa sijoittaminen? Paljonko pitää olla rahaa? Mikä on sopiva ajankohta? S-Pankin sijoitusasiantuntija Matias Kuusela kertoo, kuinka kokematonkin sijoittaja pääsee alkuun vaivattomasti ja turvallisesti.

 

S-Pankki tarjoaa Säästäjä-palvelun ja varainhoitorahastojen lisäksi laajan valikoiman erilaisia rahastoja, mutta tässä keskitymme näihin kahteen.

1. Säästäjä-palvelu auttaa valitsemaan sopivan sijoituskohteen

S-Pankin Säästäjä on palvelu, joka tuo säästämisen ja sijoittamisen osaksi arkea kuin huomaamatta. Voit valita useasta eri tavasta säästää, tai hyödyntää vaikka ne kaikki: itse laittamasi summan lisäksi voit ohjata sijoituspottiin valintasi mukaan 0,5–5 euroa jokaisesta S-Etukortti Visa Debit -ostoksestasi sekä halutessasi myös kertyneen S-ryhmän Bonuksen.

”Kun asiakas ottaa Säästäjän käyttöönsä, se kartoittaa mm. sijoitustavoitteet, aloituspotin ja millaisella summalla pottia on tarkoitus kuukausittain kartuttaa. Tietojen pohjalta palvelu tekee henkilökohtaisen suunnitelman, ja valitsee sen perusteella painotuksen kahden rahaston välillä Säästäjä tekee sijoittamisen erittäin helpoksi, ja siksi sillä onkin jo yli 90 000 käyttäjää”, Kuusela kertoo.

2. Varainhoitorahastoilla tuottopotentiaalia sopivalla riskillä

S-Pankin varainhoitorahastot ovat helppo tapa sijoittaa, sillä rahastonhoitaja huolehtii sijoituksista asiantuntevasti ja aktiivisesti. Valittavana on neljä vaihtoehtoa: S-Pankki Varainhoito 30, -50, -70 ja -100.

”Sopivan varainhoitorahaston valinta riippuu siitä millaista tuottoa asiakas odottaa ja millaista riskiä hän on valmis sietämään. S-Pankki Varainhoito 30 edustaa riskien ja tuotto-odotusten osalta alinta tasoa, 100 ylintä ja muut asettuvat niiden väliin. Kaikissa näissä rahaston sijoitukset on hajautettu niin maantieteellisesti, toimialoittain kuin omaisuusluokittainkin, mikä pienentää riskejä. S-Pankki Varainhoito 100 on suosituin ja sillä on n. 76 000* osuudenomistajaa (*2/2024)”, sanoo Kuusela.

Varainhoitorahastoihin pääsee mukaan haluamallaan summalla, jopa 10 eurolla. Ne ovat muutenkin erittäin joustavia, sillä merkintöjä voi tehdä kaikkina pankkipäivinä kun itselle sopii, ja rahoja saa myös tarvittaessa lunastaa omaan käyttöönsä ilman kuluja

 

Jos harkitset sijoittamista ja koet sen kokeilemisen arvoiseksi, kannattaa aloittaa se juuri tänään", sanoo S-Pankin sijoitusasiantuntija Matias Kuusela.

Jokainen päivä on hyvä päivä sijoittaa

Kun sijoitat pitkäjänteisesti Säästäjän tai varainhoitorahastojen kautta esimerkiksi kuukausittain, tulet merkinneeksi rahastoja eri ajankohtina. Tällainen ajallinen hajauttaminen auttaa tasaamaan sijoitusten arvon vaihtelua verrattuna yhteen kertasijoitukseen.

Tee päätös ja tartu toimeen

Kun kyse on uudesta ja hieman vieraastakin asiasta, päätöksen tekeminen helposti venyy. Sijoittamisen osalta on kuitenkin hyvä huomioida, että siinä aika on rahaa: mitä pidemmälle aloitusta siirtää, sitä enemmän mahdollisia tuottoja jää saamatta. Jos siis vakavasti harkitset sijoittamista ja koet sen kokeilemisen arvoiseksi, kannattaa aloittaa juuri tänään.

Aloita ottamalla käyttöösi Säästäjä

Aloita valitsemalla sopiva rahasto

Jos mietit suuremman summan sijoittamista, voit myös keskustella vaihtoehdoista asiantuntijamme kanssa.

Varaa aika puhelintapaamiseen

Tämä on mainos. Säästäjä on S-Pankin digitaalinen säästämisen ja sijoittamisen palvelu, joka tarjoaa asiakkaan antamien vastausten perusteella S-Pankki Oyj:n säästämisen palveluita ja S-Pankki Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimia sijoitusrahastoja. Sijoittaessaan asiakkaan on hyvä muistaa, että sijoitustuotteiden historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Asiakkaan sijoitusrahastoihin sijoittamien varojen arvo voi nousta tai laskea ja sijoittaja ei välttämättä saa sijoittamiaan rahoja takaisin. Tutustu ennen sijoituspäätösten tekemistä rahaston rahastoesitteeseen ja sijoittajan avaintietoihin.