Siirry suoraan sisältöön

Minun säästökohteeni: Välivuosi sukeltamassa

Paloinsinööriopiskelija Josefina Nissilän unelmissa siintää välivuosi sukelluksenopettajana Thaimaassa.

Josefina Nissilän säästäminen alkoi noin kaksi vuotta sitten, kun hän kiinnostui rahastosäästämisestä. Pian säästämiselle löytyi konkreettinen kohde, kun pitkäaikainen kiinnostus sukellusta kohtaan synnytti haaveen vuodesta Thaimaassa.

”Vuosi sitten päätin aloittaa säästämisen Thaimaan sukelluskursseja varten. Haaveenani on, että voisin jossain sopivassa vaiheessa ottaa vuoden itselleni ja lähteä Thaimaahan töihin”, Josefina kertoo.

Itselle sopivan säästämistavan löytyminen on helpottanut urakkaa ja tehnyt unelmasta käsinkosketeltavan.

Säästöjä kertyy pienelläkin budjetilla

Opiskelijan budjetti on tunnetusti niukka. Josefinan mukaan siitäkin on mahdollista säästää, eikä hän koe joutuneensa tinkimään juuri mistään. Josefina on ohjannut Bonuksensa suoraan rahastoon, minkä lisäksi hän pyrkii laittamaan sivuun pienen summan kuukausittain.

”Olen tehnyt töitä opiskelujen ohella ja laitan niistä saamiani tuloja säästöön tilanteen mukaan. Kesätöistä säästöjä kertyi enemmän, lukuvuoden aikana yleensä vähemmän, jos ollenkaan. Opiskelijabudjettiin tottuneena on helppo laittaa ylimääräiset rahat sivuun ja elellä kuten ennenkin”, Josefina naurahtaa. 

Fiilistely helpottaa säästämistä

Josefinan säästöprojekti on pitkän tähtäimen suunnitelma, joka vaatii kärsivällisyyttä. Hänelle on kuitenkin selvää, että pienistä puroista syntyy lopulta valtameri, johon päästä sukeltamaan.

”Ensimmäinen kurssi olisi ehkä mahdollinen jo tänä vuonna. Voi tosin olla, että odotan vielä vuoden ja lähden kerralla pidemmäksi aikaa. Sitten voisin suorittaa kaikki kurssit samalla reissulla”, Josefina pohtii.

Itselle sopivan säästämistavan löytyminen on helpottanut urakkaa ja tehnyt unelmasta käsinkosketeltavan. Selkeä tavoite ja siitä unelmointi ovat helpottaneet Josefinan säästämistä.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun säästän näin tavoitteellisesti. Aiemmin minulla oli kyllä säästötili, mutta sieltä tuli otettua rahaa helposti heti, kun sitä pääsi vähänkin kertymään. On huomattavasti helpompi pitää näppinsä erossa, kun tietää mihin rahat aikanaan menevät”, hän hymyilee.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat