Siirry suoraan sisältöön

Miksi sinunkin kannattaisi säästää rahastoon – 5 syytä

Rahastot ovat helppo tapa säästää tiettyyn tarkoitukseen tai pahan päivän varalle.

Rahastosäästämisen voi aloittaa vaikka S-mobiilissa jo 10 eurolla."
  1. Se on helppoa. Voit aloittaa säästämisen näppärästi S-Pankin verkkopankissa tai S-mobiilissa, käyntiä S-Pankin asiakaspalvelupisteessä ei tarvita. Valittavanasi on kolme eri riskitason mukaan luokiteltua S-Pankki Varainhoito -rahastoa*: 30, 70 ja 100, joilla pääset helposti alkuun. Sinun ei tarvitse seurata aktiivisesti markkinoita itse, sillä rahastonhoitaja tekee päätökset puolestasi.

  2. Rahastot ovat kaikkien ulottuvilla. S-Pankki Varainhoito -rahastojen minimisijoitusmäärä on 10 euroa eli alkuun pääsee pienillä summilla. Rahastosäästämisen voi aloittaa myös pelkällä Bonuksella. Voit myös itse valita, kuinka usein ja kuinka paljon kerralla haluat säästää rahastoon. Kun siirtää rahaa syrjään säännöllisesti ja pitkäjänteisesti, oma säästöpotti karttuu lähes huomaamatta. Rahastosta ei peritä merkintä- ja lunastuspalkkioita, mutta rahaston juokseviin kuluihin sisältyy muun muassa hallinnointi- ja säilytyskuluja. Niiden määrän voi tarkistaa rahaston verkkosivuilta.

  3. Rahastoissa riskit on hajautettu. Rahastot hajauttavat sijoituspotin laajalle. Tavallisesti rahastoissa on vähintään 16 eri sijoituskohdetta, eikä yksittäiseen kohteeseen saa sijoittaa liian suurta osaa rahaston varoista. Jos yksi sijoitus markkinoilla notkahtaa, toinen saattaa tuottaa sillä hetkellä paremmin ja pitää sijoitukset plussan puolella. Kaikkeen säästämiseen ja sijoittamiseen liittyy aina riski rahojen menettämisestä, ja välillä markkinoilla on laskukausia, mutta pitkällä aikavälillä ne yleensä tasaantuvat. Koska rahastot keräävät monen ihmisen varoja yhteen, pääset niiden kautta sijoittamaan sellaisiin kiinnostaviin kohteisiin, joihin yksityishenkilönä ei muuten olisi varaa tai mahdollisuutta. Tällaisia ovat esimerkiksi instituutioasiakkaille, kuten pankeille, vakuutusyhtiöille ja säätiöille, tarkoitetut sijoituskohteet.

  4. Rahastosäästöt voi muuttaa nopeasti rahaksi. Joskus rahastosäästöt tarvitaan käyttöön nopeasti. Yleensä omia rahastosäästöjä voi lunastaa kaikkina pankkipäivinä, ja rahat ovat tilillä muutamassa pankkipäivässä. Tosin jos lunastat rahastosäästösi aiemmin kuin suunnittelit, et välttämättä pääse alkuperäiseen tavoitteeseesi. Jos valitset säästökohteeksi erikoissijoitusrahaston, voivat aikataulut säästöjen muuttamiseksi takaisin rahaksi olla erilaiset.

  5. Se on läpinäkyvää. Finanssivalvonta valvoo rahastoyhtiöitä ja niiden toimintaa jatkuvasti. Se tarkkailee muun muassa sitä, mihin rahastot sijoittavat, millaisia kuluja sijoittajilta peritään sekä varmistaa, että asiakas saa päätöstensä tueksi riittävät tiedot rahastoista. Voit myös itse koko ajan seurata rahastojen kehitystä ja omien rahastosäästöjesi arvoa S-Pankin verkkopankissa tai S-mobiilissa.

 

* S-Pankin kautta ostettavia rahastoja hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy. S-Pankki Oy tarjoaa sijoituspalveluita välittämällä asiakkaiden osto- ja myyntitoimeksiantoja rahastoihin. Rahastoesitteet löytyvät rahastojen sivuilta.

 

Tutustu S-Pankki Varainhoito -rahastoihin

S-Pankki Varainhoito 30

S-Pankki Varainhoito 70

S-Pankki Varainhoito 100

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat