Siirry suoraan sisältöön

Mikä on asuntorahasto?

Asuntorahastosijoittaminen on vaivaton ja vähäriskinen tapa sijoittaa kasvavaan trendiin, kaupungistumiseen.

Asuntorahasto on sijoitusrahasto, joka hankkii sijoittajilta keräämillään pääomilla asuntoja ja kiinteistöjä ja tulouttaa sijoitusten tuotot sijoittajille. Rahastot voivat ostaa jo vuokrattuja asuntoja valmiina kokonaisuuksina tai rakennuttaa uudistuotantoa. Ne saattavat myös hankkia saneerauskohteita vuokraus- ja myyntitarkoituksessa.

Varainhoitoyhtiö FIMin myyntijohtaja Jussi Lilja listasi asuntorahaston ominaisuuksia, jotka tekevät siitä hyvän sijoituskohteen.

Rahaston kautta asuntoihin sijoittaminen on vaivatonta, sillä sijoittajan ei tarvitse itse huolehtia asuntojen ylläpidosta ja vuokrasuhteista.
 1. Helposti ymmärrettävä sijoituskohde

  Asuntorahasto sijoittaa konkreettisiin kohteisiin, eli asuntoihin. Rahaston toimintaa on helppo ymmärtää. Tuotot syntyvät vuokrista ja mahdollisesta asuntojen hintojen noususta.

  Useimmat rahastot kertovat tarkkaan, millaisia kohteita ja miltä alueilta ne ovat omistukseensa hankkineet. Näin sijoittaja voi itse tutustua sijoituskohteisiin.
 2. Tasainen tuotto

  Asuntorahastot ovat tuottaneet tasaisesti. Suomessa asuntomarkkinoiden nykytilanteesta johtuen tuotot tulevat pääosin vuokrista. Koska vuokria voi tarvittaessa nostaa, on sijoitus melko turvattu inflaatioriskiltä.

  Asuntorahastosijoittaminen on markkinoiden melko hitaasta liikkeestä johtuen keskipitkän aikavälin sijoittamista. Sijoittamista kannattaa miettiä yli viiden vuoden tähtäimellä.
 3. Vaivatonta asuntosijoittamista

  Rahaston kautta asuntoihin sijoittaminen on vaivatonta, sillä sijoittajan ei tarvitse itse huolehtia asuntojen ylläpidosta ja vuokrasuhteista. Asuntojen ostoprosessi on ammattimainen.

  Rahaston asiantuntijat arvioivat sijoittajan puolesta kohteiden tuottomahdollisuudet ja riskit. Mukaan pääsee jo hyvinkin pienillä panostuksilla.
 4. Hyvä tapa hajauttaa sijoitussalkkua

  Verrattaessa sijoituksen riskejä ja tuottoja asuntorahastosijoittaminen asettuu osakesijoittamisen ja korkosijoittamisen väliin. Riskit ovat pienempiä kuin osakesijoittamisessa ja tuotot suurempia kuin korkosijoittamisessa.

  Riski pienenee koska rahastosijoittamisen kautta sijoittaja omistaa useita pieniä paloja suuresta määrästä asuntoja. Yksittäiseen asuntoon sijoittava ottaa tässä mielessä suuremman riskin.
 5. Kaupungistuminen on vahva trendi

  Asuntorahastojen tuottomahdollisuudet nojaavat muun muassa kaupungistumiseen, joka on vahva trendi Suomessa. Muutto suuntautuu elinvoimaisille kaupunkialueille.

  Yhden ja kahden hengen talouksien lukumäärä kasvaa. Etenkin kasvukeskusten muuttoalueilla sijaitsevien pienten vuokra-asuntojen suosion ennustetaan jatkuvan vahvana. Asuntorahastosijoittaminen on sijoittamista tähän kaupunkien uusrenessanssiin.

S-Asuntorahasto on FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahaston osuussarja. Rahastoa hoitaa ja hallinnoi FIM Varainhoito Oy. S-Asuntorahaston juoksevat kulut (arvio) ovat 2,50 %/v. ja merkintäpalkkio 2,0 %. Rahastoesitteet ovat saatavilla osoitteessa www.s-pankki.fi/s-asuntorahasto.

Ryhdy asuntosijoittajaksi, sijoita S-Asuntorahastoon

Tee sijoitus S-Pankin asuntorahastoon verkkopankissa tai S-mobiilissa.

Tutustu ja osta

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat