Siirry suoraan sisältöön

Metsärahaston salkunhoitaja ei pelkää tarttua moottorisahaan

Timo Hakulinen kiertää metsissä sekä töissä että vapaa-ajallaan. Hän tottui metsään pienenä poikana partiossa ja aikuisiällä on alkanut harrastaa myös metsästystä.

Artikkeli on ilmestynyt alun perin Yhteishyvässä 6/2020.

 

S-Pankin S-Metsärahaston Timo Hakulinen kertoo työstään näin:

"Olen ollut metsän kanssa tekemisissä koko ikäni. Samoilin metsässä jo pienenä poikana, ja olin myös partiolaisena paljon metsässä. Aikuisiällä aloin harrastaa metsästystä. Sittemmin olen hankkinut itselleni omia metsätiloja.

Omat metsäni sijaitsevat Etelä-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Savossa käyn metsässäni melkein joka viikonloppu, sillä perheen mökki on lähellä.

Teen itse metsätöitä. Täytyy myöntää, että kun kesän hellepäivinä riehuin metsässä kypärä päässä moottorisahan ja raivaussahan kanssa, kunto meinasi loppua kesken."

Perheen koira pääsee mukaan työmatkoille

"Omistan metsää myös S-Metsärahaston kautta. Toimin itse rahaston salkunhoitajana. Työni sisältää paljon hallinnollisia asioita, mutta kierrän edelleen itsekin metsissä. Seuraan hoitotoimenpiteiden etenemisiä, ja teen muun muassa hakkuu- ja hoitosopimuksia.

Metsäkierrokseni kestävät tavallisesti noin viisi päivää ja yleensä ajan silloin Itä-Suomen kautta pohjoiseen. Yksi suosikkipaikoistani on Ilomantsi lähellä Venäjän rajaa. Eräällä rahaston metsätiloista on 1800-luvun hirsitalo saunoineen. Tavakseni on tullut yöpyä siellä. Kannan vedet kaivosta, ja lämmitän saunan.

Toisinaan otan työmatkoille mukaan perheen koiran, 5-vuotiaan novascotiannoutajan. Sen kanssa käymme metsällä työpäivän jälkeen. Olemme muutaman kerran lähestulkoon törmänneet hirveen, mutta karhuista olen nähnyt väin niiden jätöksiä. Kerran niitä oli autoni vieressä.

Käyn metsissä myös päiväretkillä. Helsingistä niitä on helppoa tehdä Uudenmaan alueella. Pisimmät päivän visiitit teen Viitasaarelle, minne ajaa viisi tuntia suuntaansa.

Viime heinäkuussa hyttysiä oli pirukseen: hädin tuskin pystyi suuta aukaisemaan. Loppukesän riesana ovat hirvikärpäset."

”Salkunhoitajan työ ei tavallisesti ole niin fyysistä kuin minun työni on.”

Metsä on ylisukupolvinen sijoituskohde

"Työ tahtoo jäädä päälle. Vaikka olisin perheeni kanssa retkeilemässä, silmäilen, miten kutakin metsää on hoidettu ja mitä sille pitäisi tehdä. Millainen maapohja on, ja onko siellä käytetty oikea puulajia?

Etenkin Etelä-Suomessa on optimaalista istuttaa sekapuustoa. Täällä on paljon hirviä, joille maistuvat erityisesti koivun- ja männyntaimet. Sekametsässä, jossa on mukana kuusentaimia, hirvet eivät saa yhtä lailla tuhoa aikaan.

Työssäni parasta on, kun myyntiin tulee joku mielenkiintoinen kohde: sellainen, jossa on monirakenteista metsää ja luontokohteita, kuten kosteikkoja, jyrkänteitä tai muita kauniita paikkoja. On hyvä jos metsässä on sekä taimikkoa että hakkuukypsää puustoa.

Muissa rahastoissa salkunhoitajan työ ei yleensä ole yhtä fyysistä kuin minun työni Metsärahastossa on. Työ on minulle elämäntapa. Maastossa töitä tekevät ottavat minuun usein yhteyttä iltaisin ja viikonloppuisinkin. He kysyvät neuvoja, ja kysymyksiin on vastattava saman tien.

Pidän metsää ylisukupolvisena sijoituskohteena, eli se periytyy lapsilleni."

Tutustu S-Metsärahastoon

Tee merkintä S-Metsärahastoon 15.3. klo 16 mennessä.

OSTA RAHASTOA

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat