Siirry suoraan sisältöön

Kylpyhuoneremontti kolmella eri budjetilla

Onpa budjettisi iso tai pieni, kylpyhuoneesta voi saada kauniin ja toimivan. Poimi parhaat vinkit ja trendikkäät ideat kylpyhuoneremonttiin kolmelle eri kukkarolle.


Kevyt ehostus − budjetti alle 2 000 e

Keskity muutoksiin, jotka voit tehdä itse, sillä ammattilaisen apu voi haukata budjetista ison osan.

”Ovatko kylpyhuoneen tasot täynnä purkkia ja purnukkaa? Mieti, saisiko jostain lisää säilytystilaa, jonne tavaroita saisi piiloon ja tilan ilmettä harmonisemmaksi”, sisustussuunnittelija Virpi Kanto ehdottaa.

Usein wc-istuimen yläpuolella on tilaa kaapille tai hyllylle. Kalusteisiin voi mahdollisesti lisätä sisälaatikoita tai koreja. Jos kalusteiden tyyli ei miellytä, ovet voi uudistaa maalaamalla, päällystämällä ne D-C-Fix-sisustustarralla tai vaihtamalla vetimet.

Kellastunut paneelikatto raikastuu edullisesti peittomaalaamalla valkoiseksi. Jos kylpyhuoneen laatoitus on tutkitusti hyvässä kunnossa ja kylpyhuoneen teknistä käyttöikää jäljellä, ilmettä voi uudistaa mikrosementillä tai kaakelimaalilla. Lattiaan Kanto ei kaakelimaalia suosittele. Yllättävän iso muutos syntyy, kun uusii kellertävät silikonisaumat ja puhdistaa kaakelisaumat.

Tilan tunnelma rauhoittuu, kun kaikissa lampuissa on sama värilämpötila.

”Kylpyhuoneen lamppuja vaihdetaan usein eri aikaan, joten tilassa voi olla montaa eri värisävyä. Valitse kaikkiin 4 000 kelviniä, joka on neutraali valkoinen.”

Loppusilaus hoituu uusilla pyyhkeillä ja matolla, jotka ovat trendikkäästi luonnonsävyisiä, kuten beigeä, hiekkaa tai kivenharmaata.

Perusremontti – budjetti alle 10 000 e

”Kylpyhuoneen remontti on yksi kodin kalleimmista remonteista. Työn osuudesta ei kannata eikä oikein voikaan nipistää, sillä ainakin sähkö- ja LVI-työt on teetettävä ammattilaisella”, Kanto muistuttaa.

Teetetystä työstä saa kotitalousvähennyksen. Purkutyöt itse tekemällä voi säästää, ja taitava remppaaja voi myös laatoittaa itse.

Jos pohjaratkaisu on toimiva, vesipisteiden ja lattiakaivojen paikkoja ei kannata siirtää, sillä muutokset nostavat kustannuksia nopeasti.

”Suuriin pintoihin kannattaa ostaa edullista peruslaattaa ja säästää kalliimmat laatat kiinnostaviin yksityiskohtiin, kuten suihkuseinään tai syvennykseen.”

Vaikka laatta olisi huokea, sen voi latoa kekseliäästi vaikka tiili- tai kalanruotoladonnalla. Samasta sarjasta voi yhdistellä eri laattakokoja, jolloin ilme pysyy yhtenäisenä, mutta ei näytä tylsältä.

Vaikka laatta olisi huokea, sen voi latoa kekseliäästi vaikka tiili- tai kalanruotoladonnalla.

Kylpyhuoneen kalusteet ovat yleensä sitä kalliimpia, mitä enemmän niissä on vetolaatikoita ja yksityiskohtia. Jos johonkin kalusteeseen haluaa panostaa, esimerkiksi seinään kiinnitettävä wc-istuin tuo tilaan ilmavuutta ja helpottaa siivoamista.

Persoonallista ilmettä saa myös edullisemmilla yksityiskohdilla, kuten sampoohyllyllä ja pyyhekoukuilla.

Muista! Jos olet tekemässä kylpyhuoneremonttia ennen vuotta 1994 rakennetussa talossa, sinun täytyy teettää asbestikartoitus ennen remontin aloittamista.

Kylpylätunnelmaa − budjetti yli 10 000 e

Kun budjetti on suuri, voi miettiä kylpyhuoneen vesipisteiden ja viemäröintien paikkoja uusiksi tai jopa tilan laajentamista. Silloin voi myös valita kalliimpia materiaaleja, kuten ajatonta marmoria tai uusimpia komposiittimateriaaleja.

Seinät voi laatoittaa keraamisella suurlaatalla, jonka korkeus lähentelee kolmea metriä ja leveyskin puoltatoista. Perinteisten lattiakaivojen sijaan voi valita seinän viereen asennettavan linjalattiakaivon tai pyöreän ison lattiakaivon.

Kalliimmissa kalusteissa on hienoja yksityiskohtia, kuten vetolaatikoiden kauniisti viimeisteltyjä puuliitoksia tai käteviä toiminnallisuuksia, kuten integroituja kaiuttimia. Sadesuihkun sijaan voi hemmotella itseään ylellisellä puuterisuihkulla, jonka pisarointi on todella kevyttä ja hiljaista.

”Vallalla ovat spa-henkiset kylpytilat. Niihin kuuluu koko tilan yhtenäinen tyyli ja materiaalit, maanläheiset värit, kylpyamme sekä löylyhuoneen ja pesutilan välisen rajan hälventäminen lasilla.”

Kanto muistuttaa, että kun kylpyhuoneremonttiin ryhtyy, muutosta ei kannata tehdä vain trendien perässä.

Millainen kylpyhuone jatkaisi juuri oman kodin tunnelmaa?

”Aina on hyvä lähteä siitä, millainen kylpyhuone jatkaisi juuri oman kodin tunnelmaa. Mieti, millainen ratkaisu olisi juuri sinulle hyvä, ajaton ja kestävä.”

Budjettien hinnat ovat suuntaa-antavia.

Virpi Kanto on sisustussuunnittelija ja -toimittaja, joka on toiminut alalla jo 15 vuotta tehden kotien sisustussuunnittelua, toimistojen tilasuunnittelua ja muita viihtyisiä tiloja. www.hkanto.fi

S-Pankista saat apua niin pienten kuin vähän suurempienkin remonttihaaveiden toteuttamiseen.

Tutustu S-Lainaan

 

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat