Siirry suoraan sisältöön

Marille koti on tasapainon tyyssija

Mari Markkasen uusi koti tulvii valoa, mutta ei tavaroita. Elämänmuutoksen myötä rivitaloasunto Vantaalla vaihtui merelliseen kaksioon Helsingissä, ja Mari ryhtyi sisustamaan uudesta kodistaan hyvän olon paikkaa.

Helsinkiläisessä kaksiossa vallitsee tyyneys ja rauha. Valoa tulvii ulkoa parvekkeen ikkunoista, joista näkyvät kauniit kalliot.

”Iltaisin kallioihin sytytetään kohdevalot”, Mari Markkanen, 41, kertoo. Valot ovat hänelle tärkeitä – eivät niinkään kirkkaat kohdevalot vaan tunnelmavalot ja kynttilät, joita Markkanen polttaa mielellään kotona ollessaan.

Marille matkustaminen on rakas harrastus, joten se näkyy kodissa muun muassa matkoilta tuotuina muistoina. Seinällä on maailmankartta matkaunelmointia varten. Mari on konmarittanut myös vaatekaappinsa järjestykseen.

Uusi alku unelmien uudiskohteessa

Markkanen on asunut tässä kodissaan reilun vuoden ja iloitsee kovin löydöstään. Aiemmin hän asui Vantaan Rajakylässä miehensä kanssa. Aluksi lähtö kivasta rivitaloasunnosta mietitytti, mutta loppujen lopuksi olikin ihanaa muuttaa eron jälkeen yksin uuteen kotiin ja uusille kotikulmille.

Markkaselle oli selvää, että hän halusi uudiskohteen, jossa asumismukavuus olisi viimeisen päälle mietitty. Hän kävi katsomassa uudisasuntoja Pohjois-Vantaalla ja Itä-Helsingissä, kunnes sattui kuulemaan Kruunuvuorenrannasta, uudesta merellisestä asuinalueesta Helsingin Laajasalon kupeessa. Se vaikutti heti kiinnostavalta: luonto ja lenkkeilymaastot ovat lähellä ja matka töihin lyhyt.

Paikan päällä Markkanen tykästyikin heti sekä sijaintiin että esiteltyyn asuntoon. Hän oli suunnitellut hankkivansa noin 40 neliön saunallisen kaksion, mutta päätyi lopulta 54,5 neliön saunattomaan kotiin.

”Ihastuin heti pohjaratkaisuun, joka ei ollut ihan neliömäinen vaan eteisestä avautuu vinottain keittiö ja olohuone ja valoa tulvii vastaan heti ulko-ovelta. Iso plussa on, että ikkunasta näkyvät toisen asuintalon sijaan komeat kalliot.”

Markkasella oli jo lainalupaus olemassa, mutta suunnitelman muutoksen takia hänen piti neuvotella asuntolainaa hieman suuremmaksi. Onneksi se ei ollut ongelma, joten Mari teki pian kaupat unelmiensa kodista.

Tunnelmavalot ja etenkin kynttilät ovat Marille tärkeitä.

Harkitusti vanhaa ja uutta

Koska asunto oli uusi, remonttia ei tarvinnut tehdä.Suurimman osan huonekaluistaan Markkanen osti uuteen kotiinsa varta vasten. Hankintoja varten hän otti pankista kulutusluottoa.

”Halusin aloittaa puhtaalta pöydältä”, hän perustelee.

Ensimmäinen hankinta oli keittiön musta tyylikäs moderni pöytäryhmä. Se sopii valkoiseen pelkistettyyn metallikattovalaisimeen, joka Markkasella oli ennestään.

Markkanen vastaa työssään digitaalisesta liiketoiminnasta media-alalla ja viettää kotonakin päivittäin aikaa tietokoneen parissa.

”En silti hankkinut tänne työpöytää. Voin ihan yhtä hyvin tehdä töitä tässä keittiön pöydän ääressä, ja asunto pysyy siten avarampana.”

Olohuoneen katossa roikkuva kristallivalaisin on kulkenut Markkasen mukana jo muutamasta edellisestä kodista samoin kuin samaa vanhempaa aikakautta edustava nojatuoli. Myös makuuhuoneen kaunis sänky mahtui muuttokuormaan.

Haluan tuntea, että voin vaikka huomenna pakata kaikki tavarani ja lähteä asumaan maailman toiselle puolelle, kun tilaisuus koittaa.”

Tavaraharmonia merkitsee vapautta

Kaikki tässä kodissa on siistissä järjestyksessä, eikä tavaraa edes ole kovin paljon. Vaatekaapit eivät pursuile ja astiakaapissa on vain tarpeellinen määrä kuppeja ja lautasia.

”Olen aina pitänyt siisteydestä ja selkeydestä, mutta luettuani KonMari-kirjan karsin tavaroita todella rankalla kädellä”, Markkanen kertoo.

”Haluan tuntea, että voin vaikka huomenna pakata kaikki tavarani ja lähteä asumaan maailman toiselle puolelle, kun tilaisuus koittaa. En halua, että tavarat sitovat minua.”

Markkasen kodissa ei ole kirjahyllyjä tai edes CD-levykokoelmaa, vaikka musiikki on yksi rakkaista asioista.

”Musiikki on nykyään digitaalisena. Muutama tärkeä kirja on varastossa tallessa, mutta muuten pistän kirjat luettuani kiertoon saman tien.”

Markkanen vilauttaa vaatehuonettaan, kaikki tarpeellinen on kauniisti viikattuna.

”Ei nyt väreittäin, mutta melkein”, hän naurahtaa.

Makuuhuone on sisustettu niin, että se tuo hyvän mielen ja rauhoittaa. Siinä auttavat kuvat perheestä, suolakidelamput ja levollinen merimaisema.

Täydellinen sohva juuri minulle

Harmonia ja tasapaino ovat tärkeitä asioita Mari Markkasen elämässä. Hän harrastaa joogaamista ja meditointia. Niinpä olohuoneessa on suolakidelamppu, jonka tehtävänä on luoda ympärilleen rauhaa. Seinällä on todistus siitä, että Markkanen on kouluttautunut joogaohjaajaksi. Kotona hän joogaa ja meditoi olohuoneessa itämaisella matolla.

Olohuoneen sohva sopii lekotteluun.

”En hankkinut isompaa sohvaa, vaikka tässä ei ole juuri vieraille tilaa. Hankin juuri sellaisen sohvan, jossa minun on hyvä olla.”

Markkanen näyttää: hän sukeltaa sohvan syliin ja kertoo, että sohva on täydellinen sinkkunaisen rentoutumiseen. Juuri niin kuin koko uusi koti: sijainti, luonto, kauneus ja rauha tuovat tasapainon koko elämään.

S-Pankin asuntolaina oman unelmakotisi rahoittamiseen

Lainalaskuri – laske itsellesi sopiva asuntolainan määrä

Laske sinulle sopiva laina

Pienemmissä ostoissa apuna on S-Etukortti Visa Credit


Koti kertoo Mari Markkasen elämästä. Mari sisusti kotinsa ajatuksella ja juuri omannäköisekseen.

Katso video: Marille koti on tasapainon tyyssija

Marin vinkit:

Näin teet kodistasi harmonisen

*Käytä sisustuksen miettimiseen aikaa jo ennen kalusteiden hankkimista. Netissä voi kartoittaa valikoimaa ja hintatasoa. Tarvittaessa hankinnoille voi laatia tarkan budjetin.

*Fiilistele kaikessa rauhassa, millainen tunnelma asunnossa on. Mieti kotisi luonnetta, mikä sinne sopisi ja minkälaisen tunnelman haluat kotiisi luoda. Luota intuitioosi. Muista, että kaikkea ei tarvitse hankkia heti.

*Karsi kaikki turha ja tarpeeton pois. Jätä vain olennainen. Lopeta tavaran kerääminen – se vapauttaa!

*Anna harrastustesi ja persoonasi näkyä sisustuksessasi. Se tekee kodistasi juuri omannäköisesi. Nettikirpputoreilta voi löytää persoonallisia tavaroita edullisesti. 

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat